Sukrešėjęs kraujas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sukrešėjęs kraujas

PavadinimasCurdled
Kilmės šalis JAV
RežisieriusReb Braddock
Scenaristas (-ai)Reb Braddock
John Mass
VaidinaAngela Jones
William Baldwin
Metai1996
Žanrasjuodoji komedija
Trukmė88 min.
Kalbaanglų
Biudžetas2,3 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Sukrešėjęs kraujas (angl. Curdled) – 1996 m. JAV sukurta juodojo humoro komedija, kurią prodiusavo Kventinas Tarantino, o žudiko maniako vaidmenį atliko aktorius Viljamas Baldvinas.

Juosta buvo nominuota Saturno apdovanojimui geriausio siaubo filmo kategorijoje, tačiau sulaukė vos 17% teigiamų atsiliepimų svetainėje „Rotten Tomatoes“.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • William Baldwin – Polas Giuelis
  • Angela Jones – Gabrielė
  • Bruce Ramsay – Eduardo
  • Lois Chiles – Ketrina Brand
  • Daisy Fuentes – Klara
  • Kelly Preston – Kelė Hog

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Iš Kolumbijos kilusi Gabrielė, dabar gyvenanti Majamyje, vaikystėje gatvėje savo akimis matė žmogžudystę ir nuo to laiko itin domisi nusikaltimais: renka iškarpas apie žmogžudystes, žiūri kriminalines televizijos laidas ir kino filmus. Netekusi darbo kepykloje, ji įsidarbina firmoje, kuri atlieka valymo darbus po įvykdytų nusikaltimų, kad galėtų būti dar arčiau savo pomėgio.

Tuo metu mieste vienas po kito brutaliai nužudomos kelios turtingos moterys. Kartą prieš mirtį auka užrašo sunkiai nusiplaunančiu markeriu ant grindų jo vardą – Polas Giuelis – o žudikas nespėja užrašo nuvalyti. Kitą dieną jis grįžta į namą, nes užrašas atsidūrė kraujo baloje ir nebuvo niekieno pastebėtas, tačiau tuo metu namo valyti atvyksta Gabrielė su porininke Elena. Polas užsitrenkia sandėliuke ir negali iš jo išeiti, o plaudama grindis Gabrielė pamato užrašą, tačiau nieko apie jį nepasako draugei. Vakare ji grįžta į namą su savo vaikinu Eduardo, kuriem nesuprantamas jos pomėgis nusikaltimams ir kuris, pasitaikius progai, pasprunka. Likusi viena, Gabrielė mėgina įsivaizduoti kaip buvo įvykdyta žmogžudystė ir susiduria su Poliu, kuriam pagaliau pavyksta išsilaisvinti iš sandėliuko.

Nors Gabrielė ir bijo žudiko, tačiau noras sužinoti žmogžudystės smulkmenas netrunka nugalėti baimę.