Steam Machine

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Steam Machine
Gamintojas Valve Corporation
Tipas Žaidimų kompiuteris
kompiuterinių žaidimų konsolė
Karta Aštuntoji karta
Išleidimo data 2015 m. lapkričio 10 d.
ParduotaApie 500 000 vnt.

Steam Machine, kartais vadinama Steam Box – iš anksto surinktų žaidimų kompiuterių linija, kurią skirtingomis variacijomis kuria ir platina keletas kompanijų pagal „Valve Corporation“ nurodytas technines sąlygas. Visuose Steam Machine kompiuteriuose naudojama SteamOS,[1] atvirojo kodo Linux pagrindu sukurta operacinė sistema, skirta su Linux suderinamiems žaidimams, talpinamiems Steam internetinėje parduodutėje, ir kitoms pramogoms. Kai kurios kompanijos siūlo galimybę papildomai įsidiegti ir Microsoft Windows.

Panašiai kaip tradicinius kompiuterius, daugelį šių kompiuterinių galima patobulinti keičiant sudedamąsias dalis. SteamOS taip pat galima įdiegti į bet kurį kompiuterį nemokamai. Steam Machine kompiuteriai skiriasi technine įranga, t. y. galingumu, dydžiu ir kaina. „Valve“ taip pat sukūrė jutiklinį žaidimų pultą Steam Controller, kuris, manoma, geba suteikti panašų į klaviatūros ir pelės komplekto suteikiamą tikslumą.

Nors iš pradžių buvo numatytą žaidimų kompiuterį išleisti 2014 m., „Valve“ nusprendė išleidimą atidėti vieneriems metams. Rinkoje jis pasirodė 2015 m. lapkričio 10 d., nešiojamoji versija turėtų pasirodyti 2016 m. pab.

Techniniai duomenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Steam Machines“. Nuoroda tikrinta 2014-05-14.