Static-X

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Static-X
Biografija
Kilmė JAV
ŽanraiIndustrial metal, nu metal
Aktyvumo metai19942010, 20122013
Įrašų kompanijaWarner Brothers
Reprise Records
Nariai
Wayne Static
Tony Campos
Koichi Fukuda
Nick Oshiro
Buvę nariai
Ken Jay
Tripp Eisen
Marty O'Brien

Static-X – amerikiečių industrial metal grupė, susikūrusi 1994 metais Los Andžele.

Grupės istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupės susikūrimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Static-X kilo iš Mičigano (vokalistas/gitaristas Wayne Static užaugo), Ilinojaus (būgnininkas Ken Jay). Jie abudu iškeliavo į Čikagą, prieš tai groję daugybėje grupių. Galiausiai jie kartu susitiko įrašų parduotuvėje, kur tuo metu dirbo Jay. Nieko nelaukdami jie nusprendė kurti naują grupę, prasidėjo narių paieška, po bevaisių paieškų Čikagoje, jie nusprendė vykti į Kaliforniją ir ten pratęsti paieškas. Koichi Fukada sutiko prisijungti prie naujojo projekto ir grupė įgijo gitaristą. Paskutinis prisijungęs narys bosistas Tony Campos iš Kalifornijos.

Debiutas ir greitas išpopuliarėjimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Static-X grupės pasižymi bandymu suderinti elektroninės muzikos garsus su agresyviais gitarų skambesiais, tarp kurių galima atrasti užuomenų iš gothic ir industrial stilių. Kvarteto eksperimentavimas jiems atnešė sėkmę ir jau 1998 m., tada buvo pasirašyta sutartis su Warner Brothers Records kompanija. Po sutarties praėjus trims mėnesiams, išleistas debiutinis albumas Wisconsin Death Trip, kuris tapo auksiniu. Grupė daug koncertavo. Bet tai pareikalavo aukų, po albumo Machine (2001 m.) išleidimo grupę paliko gitaristas Fukada, kadangi norėjo daugiau laiko praleisti su savo šeima ir išbandyti kitas galimybes muzikoje. Greitai buvo rasta pamaina, prie grupės prisijungė grupės Dope gitaristas Tripp Eisen. Įvykus permainoms, grupė pradėjo dirbti su naujomis idėjomis prie savo trečiojo albumo Shadow Zone (2003 m.). Prieš pradedant įrašinėti albumą, grupę paliko Ken Jay, to priežastimi tapo skirtingos pažiūros į muziką. Per albumo įrašymą prie būgnų stojo grupės A Perfect Circle būgnininkas Josh Freese, vėliau buvo rasta ir ilglaikė Jay Ken pamaina, tai grupės Seether būgnininkas Nick Oshiro. Kitais metais buvo išleista įvairių demo versijų ir senų bei dar neišleistų įrašų rinkinys, albumas Beneath… Between… Beyond… (2004 m.). Praėjus trumpam laikotarpiui po Beneath… Between… Beyond… albumo pasirodymo, grupė pradėjo dirbti jau prie ketvirto studijinio albumo Start a War. Tačiau ir šio albumo be jokių nesklandumų nepavyko išleisti. 2005 m. vasarį dėl sekso skandalo buvo areštuotas gitaristas Tripp Eisen, kuris už tai buvo pašalintas iš grupės. Taigi, kaip ir anksčiau, pamaina buvo greitai surasta, į grupę vėl sugrįžo buvęs gitaristas Koichi Fukuda. Kitas Static-X darbas išleistas 2005 m., birželio 14 d. 2007 m. išleistas albumas – „Cannibal“. 2009 m. antroje pusėje išleistas gana skirtingų dainų albumas „Cult Of Static“

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartiniai nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tikras vardas Wayne Wells, gimė 1965 m., lapkričio 4 d. g. Šelbio mieste (Mičigano valst.), baigė Vakarų Mičigano universitetą. Prieš Static-X grojo grupėje Deep Blue Dream.

Pirmasis Static-X gitaristas. Paliko grupę 2001 m., po pertraukos sugrįžo į grupę 2005 m.

Grupėje groja nuo pirmosios susikūrimo dienos.

Buvęs grupės Seether būgnininkas. Atėjo 2003 m.

Buvę nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tikras vardas Tod Rex Salvador. Pašalintas grupės 2005 m.

Dar žinomas kaip Ken Jay. Pirmasis grupės būgnininkas. Grupę paliko 200 3 m., dėl skirtingų pažiūrų į muziką.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

EP’s[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kiti leidiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DVD[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]