Naudotojo aptarimas:Saulyte: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Saulyte (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 54: Eilutė 54:
== Dėl grupių ==
== Dėl grupių ==
Grupės dedamos į [[:kategorija:Atlikėjai]] kategoriją, šis skirstymas galioja ir grupėms, ir solistams. Todėl gal neverta išskirti Lietuvos grupių iš kitų tarpo ir palikti Lt. grupes Lietuvos atlikėjai kategorijoje. --[[Naudotojas:Atlantas|Atlantas]] 13:39, 12 Birželio 2006 (EEST)
Grupės dedamos į [[:kategorija:Atlikėjai]] kategoriją, šis skirstymas galioja ir grupėms, ir solistams. Todėl gal neverta išskirti Lietuvos grupių iš kitų tarpo ir palikti Lt. grupes Lietuvos atlikėjai kategorijoje. --[[Naudotojas:Atlantas|Atlantas]] 13:39, 12 Birželio 2006 (EEST)

==Iliustracija [[:Vaizdas:Blink 182 photoshoot.jpg|Vaizdas:Blink 182 photoshoot.jpg]]==
Nėra žinoma jūsų įkeltos nuotraukos ar paveikslėlio [[:Vaizdas:Blink 182 photoshoot.jpg|Vaizdas:Blink 182 photoshoot.jpg]] šaltiniai ir/arba naudojimo sąlygos. Prašome papildyti trūkstamą informaciją [[:Vaizdas:Blink 182 photoshoot.jpg|iliustracijos puslapyje]] (jei tai jūsų daryta nuotrauka ar paveikslėlis ir sutinkate, kad jūsų darbas būtų naudojamas [[GFDL]] sąlygomis, tiesiog įrašykite <nowiki>{{GFDL-self}}</nowiki>). Jei kyla neaiškumų ar klausimų, tiesiog įrašykite klausimą šiame puslapyje. [[Naudotojas:Knutux|knutux]] 09:27, 12 Liepos 2006 (EEST)

==Picture http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Nidos_vaizdas_nuo_molo.jpg==



Sveika Saulyte,


this picture was taken by me. Not by you.



See here: http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:2004_0071.jpg

18:48, 25 sausio 2007 versija

Filosofų skirstymas

Ar verta filosofus, ypač Vakarų, skirstyti pagal tautybes? Gali kilti daug painiavos, ypač su ankstesnių laikotarpių filosofais, kai tautybė nebuvo suprantama taip pat kaip šiais laikais. Gal geriau filosofus skirstyti pagal epochas, pvz., Renesanso filosfai, Viduramžių filosofai, o pagal geografinį (ne tautinį) požymį skirstyti tik nevakarų filosofus (kaip ir yra Kinijos filosofai)?Dirgela 18:08, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)

Na angliškoje Wiki suskirstyta pagal tautybes ir epochas, dar pagal filosofines sroves. Tačiau, mes lietuviškoje Viki galime skirstyti tik į epochas ir į fil. sroves, kurioms tie filosofai priklauso. Manau, dar reiktų pervadinti kategorijas, kur filosofai priskirti kategorijai Pragmatizmas į Pragmatistai, Hermeneutika į Hermeneutai. Pritariu, Rytų filosofus (Indijos, Kinijos, Japonijos ir kt.) galime skirstyti pagal geografinį aspektą. Saulyte 18:39, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)
Aš pagalvojau, kad priskyrimas tautybėms gali būti keblus, nes kam nors gali pasirodyti, kad Kantas yra lietuvių filosofas, kai kam, kad prūsų, nes Vokietijos dar vieningos nebuvo ir pan. Tada gausis, kad priskirsim vieną vargšą filosfą trim tautybinėms kategorijom, kurios iš principo neesminės - juk svarbiau kokią srovę jis atstovavo ar kokioj epochoj gyveno, o ne kokios tautybės buvo.Dirgela 21:25, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)
Tada reiks suskirstyti filosofus į kategorijas: epocha --> srovė. Hmm..tačiau, kai kuriuos filosofus pvz., Martiną Haidegerį galima priskirti 2 srovėms ir fenomenologijai, ir egzistencializmui. F. Nyčę egzistencializmui ir postmodernizmui (dalinai). Laikui bėgant, keičiantis socialinei tikrovei filosofų pažiūros kinta. Tikrai yra nemažai filosofų, kuriuos daugiau ar mažiau galima priskirti kelioms filosofinėms srovėms. Taigi, ar nesigautų maišatis su tomis srovėmis? Saulyte 22:04, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)
Tai reiktų pirma skirstyt epochom, o su srovėm neskubėti - atskirą kaetgoriją kurti kai yra 5-6 straipsniai. Bet kuriuo atveju skiriant Nyčę prie egzistencializmo ir postmodernizmo daugiau prasmingumo nei prie vokiečių ir austrų.Dirgela 06:40, 15 Rugsėjo 2005 (EEST)

Dėl indėnų vardų

labas, keli tipsai: jei indėniškas vardas susideda iš kelių žodžių, visi jie turi būti iš didžiųjų raidžių. Pvz., Juodasis Vanagas, o ne Juodasis vanagas. Žodį Big varde geriau versti, kaip Didysis (ar Didžioji), ir apskritai prie būdvardžių pridėti -asis (-oji): Dėmėtoji Uodega, Mažasis Didžiavyris. Vienintelė išimtis, turbūt, yra žodis Gražus ( Gražus Ežeras). Apskritai, jei abejosi dėl kokios genties ar vardo vertimo, klausk ;) Aš gan nemažai tuo domiuosi. --Nomad 18:58, 20 Spalio 2005 (EEST)

hey, aš taip pat domiuosi indėnų istorija ir kultūra. Deja, Lietuviškoje Vikipedijoje straipsnių šia tema nėra labai daug. Tai nutariau papildyti:). Abejonių dėl tų vardų tikrai buvo.. dabar jau žinosiu kaip juos tiksliau versti. Ačiū už pastabas ir pataisymus;). --Saulyte 19:12, 20 Spalio 2005 (EEST)

Hey, tai gal nori prisidėti prie www.vigvamas.org projekto? :D --Nomad 21:52, 20 Spalio 2005 (EEST)

wooow! tikrai mielai prisidėsiu prie šio projekto, kai tik bus laisvo laiko ;). Saulyte 14:17, 21 Spalio 2005 (EEST)

Naujos kategorijos

Labas, Saulyte,

Vikipedijoje Tu spinduliuoji visomis įmanomis kryptimis. Tavo spinduliai pasiekia tikrai labai toli... Dėkoju už straipsnio apie Np Hill redagavimą. Kilo klausimų- kada galima įvardinti straipsnio priklausomybę naujoms kategorijoms? Nejaugi straipsnio kūrimo metu DRAUDŽIAMA kartu kurti ir naują kategoriją, o vėliau (naujus) straipsnius papildyti nuoroda į tą naujai sukurtą ktg. ? O gal pagal naujas vikipedijos taisykles reikėtų vengti daugiau kaip 2 kategorijų...Kaip manai ?

Ooom

Įsikišiu ir aš dėl kategorijų - konkrečiu Napoleono Hilo atveju kategorijos Literatūra ir JAV buvo perteklinės, o dar neegzistuojančiai kategorijai (Category:Populiarioji psichologija) neverta priskirti, kol nesusikaupė bent keli straipsniai, priskirtini tai kategorijai (be to ši kategorija pagal pavadinimą lyg ir labiau tiktų kūriniams, ne autoriams). Na bet čia tik mano nuomonė. knutux 07:41, 18 Lapkričio 2005 (EET)
Manau, reiktų prisikirinėti daugiausiai dviems kategorijoms, kad po to nesigautų maišatis su jomis. Žinoma, naujos kategorijos kurti NEDRAUDŽIAMA, jei jau yra susikaupę keli straipsniai ta tema (kaip ir naudotojas knutux sako). Panaršyk po Vikipediją ir pažiūrėk ar jau yra straipsnių priskirtinų tai kategorijai. Jei jau yra keli straipsniai, gali kurti kategoriją. Saulyte 18:33, 18 Lapkričio 2005 (EET)

Administratoriaus teisės

Siūlau suteikti tau administratoriaus teises, prašau parašyti savo nuomonę šiuo klausimu čia. --E rulez 15:24, 2 Sausio 2006 (EET)

Pritariu, nes tokio operatyvumo taisant klaidas ar pridedant vaizdus, kur reikia, galima pavydėti. Saulytė - asas. --Lazdynas 10:14, 3 sausio 2006 (EET)[atsakyti]

Ačiū, už liaupses ;-). Tiesiog darau tai, kas man labai patinka. - Saulyte 11:23, 3 sausio 2006 (EET)[atsakyti]
Teisės jau suteiktos, prašome susipažinti su elgesio rekomendacijomis ir naudotis papildomom teisėmis. Jei kils kokių klausimų, aš (manau ir kiti administratoriai) visad pasiruošęs atsakyt. knutux 11:57, 3 Sausio 2006 (EET)


Prašymukas

Kažkaip durnai nutiko, kad atsirado straipnis "Ploksciu tektonika". Pervardinau, bet nežinau, kaip išnaikinti senąjį - neteisingą. Konsultantas 16:05, 17 Sausio 2006 (EET)\

:-)

Dėkui :-) Loreta

Dėl grupių

Grupės dedamos į kategorija:Atlikėjai kategoriją, šis skirstymas galioja ir grupėms, ir solistams. Todėl gal neverta išskirti Lietuvos grupių iš kitų tarpo ir palikti Lt. grupes Lietuvos atlikėjai kategorijoje. --Atlantas 13:39, 12 Birželio 2006 (EEST)