Milano Olimpia: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
S Straipsnis 'Milano Olimpia' pervadintas į 'Milano Armani Jeans': Senas pavadinimas buvo jau pasenes.
Dezaz (aptarimas | indėlis)
S 'Milano Armani Jeans' pervadintas į 'Milano Olimpia' (anksčiau buvo nukreipiamasis): komandų puslapiai turi būti vadinami originaliaisiais senaisiais pavadinimais, kurie laikosi nuo pat įkūrimo, o ne vos ne kasmet besikeičiančiais lai...
(Jokio skirtumo)

00:15, 13 birželio 2011 versija

Milano „Armani Jeans"
Olimpia Milano
Įkurtas 1936
Arena Forum di Assago (11 200 v.)
Komandos spalvos Balta ir raudona
Prezidentas Giorgio Corbelli
Vyr. treneris Dan Peterson

Milano „Olimpia“ – profesionalus Italijos krepšinio klubas, žaidžiantis Lega A Basket čempionate. 1936 m. klubą įkūrė Milano verslininkas Adolfo Bogoncelli. Kartais komanda vadinama Scarpette rosse, mat komandos vadovai specialiai iš Jungtinių Valstijų importuodavo žaidėjams raudonus Converse All-Star batus. Komandos rėmėjai ne kartą keitėsi, o pastaruoju metu komanda žaidžia „Armani Jeans" pavadinimu. Milano Olimpia yra tituluočiausias Italijos krepšinio klubas.

Istorija

Komanda nuo pat susikūrimo keliavo pergalingu keliu, buvo nuolatiniai Italijos krepšinio čempionato nugalėtojai. 1957 m. į savo gretas klubas ėmė kviestis ir užsienio žaidėjus, tai dar labiau sustiprino jo pozicijas. Septintame dešimtmetyje trys komandos varžėsi dėl pajėgiausio Europos klubo vardo - Milano Olimpia, Varezės Pallacanestro ir Madrido Real. Nors Milano Olimpia buvo sunkiai pralenkiama Italijoje, Europos taurėse jai sekėsi prasčiau. Aštunto dešimtmečio pradžioje klubas išgyveno krizę, sumažėjo ir pergalių. Tačiau Taurių Laimėtojų taurę jiems iškovoti pavyko.

Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje klubas vėl atgimė, prie komandos prisijungė dvyniai Boselli, Mike Silvester ir Mike D'Antoni. 1981 m. į komandą atvyko geriausias visų laikų Italijos krepšininkas Dino Meneghin, bei dar keletas talentingų žaidėjų. Klubas vėl tapo vienu iš žymiausių visoje Europoje. Devintajame dešimtmetyje Milano Olimpia net 9 kartus pasiekė Italijos lygos finalą, ir 5 kartus jame nugalėjo. 1987 m. klubas buvo pirmas ne tik Italijos lygoje, tačiau taip pat laimėjo Italijos Taurę, Europos Čempionų Taurę, bei Tarpkontinentinę taurę. Europos klubinio krepšinio čempionais Milano Olimpia tapo ir 1988 m., kuomet antrus metus iš eilės įveikė Tel Avivo Maccabi.

Vedina įžaidėjo Aleksandar Djordjevic, komanda laimėjo 1993 m. Koračo Taurę. Jau kitais metais klubą įsigijo Bepi Stefanel, ir į komandą pakvietė dar daugiau žymių žaidėjų, tokių kaip Dejan Bodiroga, Gregor Fucka, Sandro De Pol and Nando Gentile. 1996 m. komanda laimėjo Italijos Taurę ir Italijos krepšinio čempionatą. Tai buvo 25 kartas, kuomet jie tapo šalies čempionais, tačiau nuo tada tokių pergalių nebebuvo.

Nuo 1998 iki 2004 m. klubo valdyme akivaizdi suirutė, o vykdoma politika buvo visiškai nenuosekli. Tik 2004 m., kuomet klubo valdyba perėjo į Adriano Galliani (vadovaujantis futbolo klubo AC Milan direktorius), Massimo Moratti (futbolo klubo Internazionale prezidentas), Kobe Bryant (NBA žvaigždė) ir stilisto Georgio Armani rankas, klubas vėl pradėjo atsigauti. 2007 m. klubas vėl grįžo į tarptautinio krepšinio areną.

Pasiekimai

Komandos sudėtis

2010 m. spalio 3 d.

Milano Armani Jeans
žaidėjai
AG/ĮŽ 5 Jacopo Giachetti
LK 6 Italija Stefano Mancinelli
CP 12 Jungtinės Amerikos Valstijos Richard Mason Rocca
ĮŽ 14 Argentina/Italija Ariel Filloy
CP 15 Graikija Ioannis Bourousis
SK 18 Italija Nicolo Melli
ĮŽ 22 J. R. Bremer
AG/ĮŽ 25 Alessandro Gentile
CP 43 Kroatija Leon Radošević
AG/ĮŽ ? Gianluca Basile
CP ? Lietuva Artūras Gudaitis
LK ? Lietuva Mindaugas Kuzminskas

Garsiausi žaidėjai

Nuorodos