Gimnazija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
VP-bot (aptarimas | indėlis)
S wiki sintakse 2
VP-bot (aptarimas | indėlis)
S wiki sintakse 3
Eilutė 5: Eilutė 5:
== Lietuvoje ==
== Lietuvoje ==
Lietuvoje yra išskiriama „paprasta“ gimnazija ir menų gimnazija<ref>[http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=302313 LR švietimo įstatymo 41 str. 7 d. 2 p.]</ref>:
Lietuvoje yra išskiriama „paprasta“ gimnazija ir menų gimnazija<ref>[http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=302313 LR švietimo įstatymo 41 str. 7 d. 2 p.]</ref>:
*'''Gimnazija''' (akredituota vidurinio ugdymo programa; akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; tarptautinio bakalaureato programa, akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; atskirais atvejais – akredituota vidurinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ugdymo, pagrindinio ir pradinio ugdymo programos);
* '''Gimnazija''' (akredituota vidurinio ugdymo programa; akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; tarptautinio bakalaureato programa, akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; atskirais atvejais – akredituota vidurinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ugdymo, pagrindinio ir pradinio ugdymo programos);
*'''Menų gimnazija''': joje yra akredituota vidurinio ir muzikinio ugdymo programa, pagrindinio ir muzikinio, pradinio ir muzikinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ir dailės ugdymo programa, pagrindinio ir dailės, pradinio ir dailės ugdymo programos. Lietuvoje - pvz., [[Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija]], anksčiau taip pat [[Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazija]].
* '''Menų gimnazija''': joje yra akredituota vidurinio ir muzikinio ugdymo programa, pagrindinio ir muzikinio, pradinio ir muzikinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ir dailės ugdymo programa, pagrindinio ir dailės, pradinio ir dailės ugdymo programos. Lietuvoje - pvz., [[Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija]], anksčiau taip pat [[Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazija]].


==Šaltiniai==
==Šaltiniai==

14:22, 14 liepos 2009 versija

Lietuviškoji Vasario 16-osios gimnazija Vokietijoje (Renhofo pilis)
Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija

Gimnazija - vidurinės mokyklos tipas, bendrojo lavinimo mokykla (įstaiga, kurios pagrindinė veikla – formalusis arba (ir) neformalusis švietimas). Baigus gimnaziją - kaip ir kitą vidurinę mokyklą, t.y. išlaikius abitūros egzaminus, leidžiama studijuoti aukštojoje mokykloje. Išsilavinimo trukmė bei programos priklauso nuo švietimo sistemos.

Lietuvoje

Lietuvoje yra išskiriama „paprasta“ gimnazija ir menų gimnazija[1]:

  • Gimnazija (akredituota vidurinio ugdymo programa; akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; tarptautinio bakalaureato programa, akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; atskirais atvejais – akredituota vidurinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ugdymo, pagrindinio ir pradinio ugdymo programos);
  • Menų gimnazija: joje yra akredituota vidurinio ir muzikinio ugdymo programa, pagrindinio ir muzikinio, pradinio ir muzikinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ir dailės ugdymo programa, pagrindinio ir dailės, pradinio ir dailės ugdymo programos. Lietuvoje - pvz., Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, anksčiau taip pat Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazija.

Šaltiniai