Angelina Jolie: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
TXiKiBoT (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: ca:Angelina Jolie
Stv.bot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: lv:Andželīna Džolija
Eilutė 58: Eilutė 58:
[[ko:안젤리나 졸리]]
[[ko:안젤리나 졸리]]
[[ku:Angelina Jolie]]
[[ku:Angelina Jolie]]
[[lv:Andželīna Džolija]]
[[mn:Анжелина Жоли]]
[[mn:Анжелина Жоли]]
[[mr:एंजेलिना जोली]]
[[mr:एंजेलिना जोली]]

09:40, 16 birželio 2008 versija

Angelina Jolie filmo „Kapų plėšikė Lara Kroft“ viršelyje
Aleksandro premjeros metu Kelne.

Angelina Jolie (g. 1975 m. birželio 4 d. Los Andžele) – JAV aktorė. Ji yra dirbusi modeliuotoja. Šiuo metu ji yra Geros Valios ambasadorė Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūroje. Ji yra dažnai spaudos vadinama viena iš gražiausių pasaulio moterų.

Jolie yra laimėjusi tris Auksinius gaublius ir Oskarą, už antraeilio moters vaidmens atlikimą filme Girl, Interrupted.

Biografija

Filmai

Pirmas jos filmas Lookin' to Get Out sukurtas 1982 metais, kuriame taip pat filmavosi jos tėvas Jon Voight. Tarptautinę sėkmę jai atnešė video žaidimo herojės Lara Croft vaidmuo filme Lara Croft: Tomb Raider (2001). Nuo tų metų ji yra viena geriausiai apmokama ir pasaulyje žinoma aktorė.

Didžiausia komercinė sėkmė (uždirbta $478 milijonai dolerių) lydėjo veiksmo komedijoje Ponas ir ponia Smitai (2005), kuriame nusifilmavo su savo dabartiniu draugu Brad Pitt.

Vaikai

2002 m. kovo 10 d. Jolie įsivaikino pirmą vaiką Maddox Chivan Jolie-Pitt (pradžioje vadinosi Maddox Chivan Thornton Jolie). Jis gimė 2001 m. rugpjūčio 5 d. ir gyveno Kampučijoje kaip našlaitis. Po skyrybų su Thornton ji gavo visas teises prižiūrėti vaiką.

2005 m. liepos 6 d. Jolie įsivaikino šešių mėnesių mergaitę svėrusią vos 4 kg iš Etiopijos Zahara Marley Jolie-Pitt (pradžioje vadinosi Zahara Marley Jolie), kuri dėl AIDS tapo našlaite. Zahara gimė 2005 m. sausio 8 d. kaip Tena Adam. 2006 m. gegužės 27 d. Jolie su Brad Pitt susilaukė dukters Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Swakopmund miesto ligoninėje, Namibijoje. Buvo padarytas Cezario pjūvis, nes vaikas sėdėjo. Pitt dalyvavo gimdymo metu ir perkirpo bambagyslę. Amerikos People žurnalas sumokėjo $4.1 milijoną už teisę skelbti naujagimio nuotraukas Šiaurės Amerikoje, britų žurnalas Hello! įsigijo tarptautines teises už $3.5 milijonus. Bendra suma pasaulio mastu siekė 10 milijonų dolerių. Tai tapo pati brangiausia įžymybės nuotrauka pasaulyje. Visas pelnas gautas pardavus publikavimo teises buvo atiduotas labdaringai organizacijai, kurios pavadinimas nebuvo paviešintas.

Vyrai

Išsiskyrusi su Jonny Lee Miller ir Billy Bob Thornton, Jolie dabar gyvena su aktoriu Brad Pitt, jų kiekvienas žingsnis aprašomas bulvarinėje spaudoje, kuri juos abu vadina Brangelina (Brad + Angelina).

Nuorodos

Vikicitatos

Wikiquote logo
Wikiquote logo

Šablonas:Link FA