SRC Visaginas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Visagino SRC
Pavadinimas Visagino sporto ir rekreacijos centras
Įkurtas 1994 m.
Stadionas Visaginas
Lyga
Apranga
namie
Apranga
svečiuose

VšĮ Visagino sporto ir rekreacijos centrasLietuvos futbolo klubasVisagino.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartinis centro pastatas pradėtas eksploatuoti 1988 m., pastatytas kaip pirties-sveikatingumo kompleksas ir skalbykla, skirti aptarnauti beveik 60 tūkstančių gyventojų, nes tiek numatyta statomo miesto generaliniame plane (pastačius numatytus visus 4 reaktorius, tiek žmonių turėjo gyventi užbaigtame statyti energetikų mieste), baigus viso atominio komplekso statybą. Iki 1996 m. pastatas buvo valstybinės komunalinių paslaugų įmonės balanse.

1994 m. pavasarį įkurtas Visagino kūno kultūros ir sporto centras. Jis įkurtas reorganizavus baidarių ir kanojų irklavimo sporto mokyklą, kuri veikė nuo 1988 m. (140 sportininkų), ir keletą savanoriškų IAE ir Vakarų statybos valdybos sporto draugijų. KKSC apie 470 sportininkų tuo metu užsiiminėjo 5 sporto šakomis – irklavimu, imtynėmis, futbolu, krepšiniu ir slidinėjimu. 2008 m. sporto centre buvo vystomos 8 sporto šakos, iš kurių 7 olimpinės – baidarių ir kanojų irklavimas, graikų-romėnų imtynės, futbolas, krepšinis, slidinėjimas, biatlonas, lengvoji atletika ir sportiniai šokiai. Sporto grupes lankė 470 sportininkų nuo 6 iki 25 metų. Sporto centrui priklausė keletas sporto bazių – irklavimo bazė, įsikūrusi ant ežero kranto; futbolo stadionas su žaliąja danga ir atsargine aikšte; slidinėjimo bazė Kosmoso g. 28A, ten pat įrengtos bokso ir treniruoklių salės; taip pat centrinis Sporto centro pastatas Taikos pr. 23, kuriame yra puikios imtynių ir treniruoklių salės, baseinas, rekonstruotas į irklavimo baseiną.

Centre ne tik vaikinai, bet ir mergaitės žaidžia futbolą. Mergaites treniravo ir toliau treniruoja Nikolajus Charlamovas. Kol kas žaidžia tik viena mergaičių futbolo komanda, kuri dalyvauja Lietuvos rungtynėse, tarptautiniuose turnyruose.

Visagino sporto centras įkurtas 2009 m. spalio 28 d.[1] reorganizavus Visagino akrobatikos sporto mokyklą ir Visagino kūno kultūros ir sporto centrą į naują juridinį asmenį – Visagino sporto centrą. Po reorganizacijos buvo išlaikyta 12 sporto šakų įvairovė (sportinė akrobatika, šuoliai ant akrobatinio takelio, šuoliai ant batuto, sportinė aerobika, slidinėjimas, graikų–romėnų imtynės, baidarių ir kanojų irklavimas, futbolas, krepšinis, lengvoji atletika, biatlonas, sportiniai šokiai).[2]

2011 m. pradžioje VSC mokymo grupėse buvo 874 sportininkai (iš jų 30 lanko po 2 sporto šakas).

Pavadinimų kaita[redaguoti vikitekstą]

  • 1994 m. – KKSC Visaginas
  • 2009 m. – SC Visaginas
  • 2020 m. – SRC Visaginas

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Vz.lt (tikrinta 2024-04-23).
  2. Istorija. Sugardas.lt (tikrinta 2024-04-23).

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]