Sąrašo aptarimas:Atviro kodo programos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sąrašo sudarymo principai[redaguoti vikitekstą]

Jei žinote atviro kodo programą, kuri nėra paminėta šiame sąraše, jei galite įrašykite. Geriausiai, kad rašoma būtų pagal šį pavyzdį: * [[Programos pavadinimas]] (http://www.svetainė.org) Įrašą patalpinkite tarp kitų panašių į jį pagal paskirtį programų. Jei tiksliai nežinote programos paskirties, tad galite ją įdėti į kategoriją "Kitos programos".

Prieš įrašydami čia programą, patikrinkite, ar jos gamintojas sutiktų jums duoti visus programos išeities kodus, ir ar jūs galėtumėte šių kodų pagrindu sukurti ir be papildomo mokesčio gamintojui platinti savo naują versiją. Šių sąlygų netenkinanti programa nėra atviro kodo programa net ir tuo atveju, jei ji platinama nemokamai.


Pasigedau naršyklių ir IRC klientų. Reikia sukurti dar vieną kategoriją. Gal "Interneto įrankiai" :) Obsrv 02:31, 5 Lapkričio 2005 (EET)

Kurk :-) --Tractor 02:33, 5 Lapkričio 2005 (EET)
Aš po truputi kuriu viską. Pabaigsiu sudėti multimedijos svetaines ir tada eilė eis "Internetas ir tinklas", kuriame bus ir naršyklės ir pokalbių programos :) extate 13:10, 5 Lapkričio 2005 (EET)--Extate 12:45, 6 Lapkričio 2005 (EET)

Programų sąrašo skyriai[redaguoti vikitekstą]

Reik iš esmės peržiūrėti dabartinę programų priskyrimo prie kategorijų (skyrių) tvarką!

Sąrašas išaugo į kažką siaubingai nerangaus, manau reik iš esmės pertvarkyti, kad būtų galimybė vieną programą kelioms kategorijoms priskirti, kad būtų trumpas programos aprašymas (vienu sakiniu) ir t.t. Jau dabar tos pačios programos kartojasi keliose kategorijose, todėl ilgėja sąrašas, yra nepatogu kiekvieną kartą keisti keliose vietose, pvz jei pasikeitė programos interneto puslapis, atsiranda didesnė klaidų tikimybė, pvz kad vieną kartą žmogus įves teisingą programos pavadinimą, o pridėdamas tą pačią į kitą skyrių - padarys klaidą programos pavadinime ar adrese ir t.t.

Šiaip tokie sąrašai Vikipedijoje nėra sveikintini - čia visgi enciklopedija, kur pagrindinė sudėtinė dalis yra straipsnis. Bet kuriuo atveju geriau jau skaidyti į atskirus straipsnius, nei dar kažką apjunginėti, grupuoti ir pan.Dirgela 09:55, 2006 Lapkričio 19 (EET)


Siūlau apjungti šias poskyrių poras:

  • SSH + Šifravimas
  • Teksto redagavimo programos + Tekstų apdorojimo programos
  • Darbalaukio aplinkos + Langų tvarkytuvai

Apjungiau šiuos skyrius (gal reikėtų atskirti skyrius internetui ir tinklui?)

  • Grupinio darbo programinė įranga + Internetas ir tinklas > jau apjungiau - išaugo į gremėzdišką

Mykolas OK 2006-01-09 00:45

Gali sujungti. Jei kas reikš pretenzijas, bus galima nesunkiai atskirti. Internetą ir tinklą nėra būti na atskirti, bet atskyrūs, galbūt bus lengviau orentuoti. Bet jei išskirsti internetą ir tinklą, tai ir grupinio darbo programas reikės gražinti į vietą. Extate 19:01, 9 Sausio 2006 (EET)

Gal kas nors žinot kaip galimas lituviškai pavadinti Middleware

Gal "tarpinė įranga" ar kažkas panašaus? knutux 20:04, 5 Lapkričio 2005 (EET)
Taip, dažniausiai sakoma "tarpinė programinė įranga". Kita vertus, jei neklystu, tipiniais atvejais tai būna programos-serveriai, taigi, galima naudoti ir kitokį pavadinimą. --Tractor 20:30, 5 Lapkričio 2005 (EET)
Parašiau "Tarpinė programinė įranga". Jei kas nors prieštarausit - galit pakeisti. extate. P.S. Gal galit pasakyti kaip parašyti kas rašė komentarą kaip pvz čia: "knutux 20:04, 5 Lapkričio 2005 (EET)"

Rašai po savo komentaro ~~~~ --Dirgela 21:37, 5 Lapkričio 2005 (EET)

Ačiū (Extate 12:45, 6 Lapkričio 2005 (EET))

Siūlau keisti nuorodos esamą variantą:

* Programos pavadinimas ([http://www.svetainė.org svetainė])

į prasmingesnį dėl didesnio informatyvumo tokį variantą:

* Programos pavadinimas (http://www.svetainė.org)

- sausis 2006-05-15, 19:34

Sutinku. Ir jei taip darom, tai gal tuo pačiu reiktų ir kiekvieną programos pavadinimą padaryti su nuorodą į tos programos straipsnį. Nors ir bus labai daug raudonos spalvos, bet jei kas sukurti apie programą straipsnį, nuoroda jau būtų.
Pavyzdžiui: * gThumb ([http://gthumb.sourceforge.net/ svetainė]) pakeisti į

* [[gThumb]] (http://gthumb.sourceforge.net/).

Jei neatsiras nesutinkančių, tai pakeisiu.


Užkliuvo BSD nuoroda www.freebsd.org, kuri dubliuojasi su žemiau įrašyta FreeBSD sistemos svetainės nuoroda. Siūlau BDS svetainės nuorodą keisti į bsdportal.org (BSD sistemų naujienos) arba bsdwiki.com.

- sausis 2006-05-15, 20:48

Geriausiai BSD nuoroda būtų [[1]].
Kadangi neatsirando nepritarančių padaryta kaip buvo prašomą. extate 19:09, 16 Gegužės 2006 (EEST)

PDF žiūrėklės[redaguoti vikitekstą]

PDF žiūrklės[redaguoti vikitekstą]

Radau daug pdf kūrimo programų, tačiau neradau pdf žiūrėklių. pats nustojau naudoti adobe acrobat readerį ant gnu/linux sistemų, tačiau ant Win sistemų taip ir neradau nė vienos laisvos pdf žiūrėklės

DarkCloud 09:13, 26 Gegužės 2006 (EEST)

Suradau ir sukėliau 5 pdf dokumentų peržiūrėjimo programas. Kaip supratau žiūrklės yra peržiūrėjimo programos. extate 18:54, 26 Gegužės 2006 (EEST)

Perkelti arba naikinti[redaguoti vikitekstą]

Strapsnį reikia perketi arba apskritai ištrinti, kadangi sąrašas begalinis ir greitai kintantis. Sąraše gausu nuorodų tiesiogiai nesusijusių su aprašomu objektu, o Vikipedija nėra interneto nuorodų katalogas (pagal Wikipedia:Penki_stulpai). Dėl šių priežasčių str. perkelių prie naudingų resursų, kaip sąrašą, kuriuo remiantis galėtų būti kuriami striapsniai. --Atlantas 13:22, 2007 liepos 30 (EEST)