Sąrašo aptarimas:Šventosios Romos imperijos imperatoriai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl lentelės[redaguoti vikitekstą]

Ar verta sąrašą pateikti tokia didele ir sudėtinga lentele (stulpeliai imperatoriaus portretui, herbui, vardui, valdymo laikui, žmonos portretui, žmonos ir vaikų vardams, pastaboms, eilutės su antraštėm dinastijoms)? Gal užtektų paprasto numeruoto sąrašo (gal suskaidyto pagal dinastijas), o portretus, žmonų ir vaikų vardus ir pan. pateikti straipsniuose apie pačius imperatorius? --Martynas Patasius 20:39, 2009 sausio 29 (EET)

Anglų vikipedijoje yra du atskiri sąrašai, imperatorių ir imperatorienių ir nei viename iš jų nepateikiami vaikai. Galima būtų ir čia juos atskirti. Tada sąrašai sutrumpėtų. Bandžiau dėl to vystyti diskusiją prie projekto tačiau niekas neatkreipė dėmesio. --Vpovilaitis apt. 22:28, 2009 sausio 29 (EET)

Apibrėžimas[redaguoti vikitekstą]

Spėju apibrėžime norėta pasakyti, kad čia nepatenka žmonės, kurie tik patys save laikė Šv. Romos imperijos imperatoriais bet daugiau jų niekas tokiais nelaikė ir realios valdžios neturėjo, ar panašiai kažkaip. Jei taip yra, tai reikėtų patikslinti apibrėžimą. O jei turėta omeny ne tai, tada išvis neaišku, kas norėta pasakyti - kad jei Šv. Romos imperatorius kada nors gyvenime save taip pavadina, tai į sąrašą nepatenka? :)) Ar čia esmė skirtume tarp Šv. Romos imperijos imperatoriaus ir Šv. Romos imperatoriaus? --Nomad (aptarimas) 13:41, 23 balandžio 2020 (EEST)[atsakyti]