Rumunijos Juodosios jūros kurortai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Mamaja

Rumunijos Juodosios jūros kurortai (rumun. Stațiuni românești la Marea Neagră), Rumunijos Rivjera – pajūrio kurortai, išsidėstę nuo nuo Dunojaus deltos šiaurėje iki Bulgarijos Juodosios jūros pakrantės. Kranto linijos ilgis – 275 km.

Svarbiausias kurortas yra Mamaja, esanti šiauriau Konstancos nerijoje, skiriančioje Juodąją jūrą nuo Siutghiol ežero (limano). Mamaja yra populiari Rumunijos ir užsienio turistų poilsio vieta, išvystyta investavus dideles lėšas į turizmo infrastruktūros vystymą.

Kiti svarbūs kurortai pavadinti vardais iš romėnų ir graikų mitologijų: Eforie Nord, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Olimp. Kiti kurortai yra Eforie Sud, 2 Mai, Cap Aurora.

Kostineštis (Costineşti) yra tradicinis studentų kurortas, o pačiuose pietuose, prie sienos su Bulgarija, esantis Vama Veche yra žvejų kaimas, žinomas savo „hipiška“ atmosfera.

Pagrindiniai regiono miestai yra Konstanca (didžiausias Rumunijos uostamiestis), Mangalija, Nevodaris ir Sulina. Tulčos apskrityje didžiausias kurortas yra Gura Portiţei.

Rumunijos Rivjerą aptarnauja Konstancos oro uostas, kuris vasarą užsakomaisiais skrydžiais susietas su pagrindinėmis Europos sostinėmis.