Power Nine

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Black Lotus (liet. „Juodasis lotosas“) yra brangiausia M:tG korta, rinkoje kainuojanti apie 16 tūkst. JAV dolerių. Ši konkreti korta yra su jos dailininko Christopher Rush autografu

Power Nine (liet. „galingasis devynetukas“) – paplitęs terminas devynerioms Magic: the Gathering žaidimo kortoms, kurios buvo išleistos pačiuose pirmuose žaidimo leidimuose: „Alpha“, „Beta“ ir „Unlimited“ 1993-iųjų pabaigoje ir 1994-ųjų pradžioje. Šiuo metu jos turi „restricted“ statusą „Vintage“ turnyrų formate (kiekvienos iš devynerių galima tik viena kopija kaladėje, vietoje normaliai taisyklių leidžiamų 4 kopijų) ir yra uždraustos „Legacy“ formate – vieninteliai du „vienas prieš vieną“ turnyrų formatai, kur tokių senų leidimų kortos dar leidžiamos apskritai.

Visos devynios kortos buvo tokios universaliai galingos, kad žaidėjai jas naudodavo beveik visose kaladėse, taip mažinant skirtingų kaladžių įvairovę. Taip pat, jos suteikdavo didžiulį pranašumą prieš žaidėjus, kurie šių kortų neturėdavo. Perkant iš antrų rankų, jų rinkos kaina priklausomai nuo kortos siekia tūkstančius ar keliolika tūkstančių JAV dolerių už vieną. Kainą kelia ne tik jų galingumas žaidime, bet ir kortų žinomumas, paklausa tarp kolekcionierių. Dėl savo kainos jos, kaip ir kitos retesnės ir brangesnės Magic: the Gathering kortos, būna padirbinėjamos. Egzistuoja įvairūs metodai atpažinti padirbtas kortas, dažniausiai dėl jų prastesnės kokybės.

Daugumos šių kortų efektai vėliau buvo perleisti naujuose leidimuose ant kitų kortų, tačiau arba tik panašūs bet silpnesni, arba tų kortų manos kaina padidinta kad būtų adekvatesnė duodamai naudai, arba pridėti papildomi apribojimai ar papildoma alternatyvi kaina. Pačios kortos originalioje formoje, skirtingai nei daug kitų, niekada nebuvo perleistos. Vienintelis modernus „Power Nine“ perleidimas, su alternatyviais moderniais piešiniais, buvo tik kortų, skirtų kaip prizai už pasiekimus turnyruose – šios specialios kortos yra didesnės už įprastas ir jų negalima naudoti žaidime.

Kortos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Black Lotus – manos nekainuojantis artefaktas, kurį paaukojus galima gauti 3 bet kokios spalvos manos.
  • Penkios Mox kortos – Mox Pearl, Mox Sapphire, Mox Ruby, Mox Emerald ir Mox Jet – nieko nekainuojantys artefaktai, kurie panašiai kaip žemės pasukus duoda vieną manos, atitinkamai baltos, mėlynos, raudonos, žalios ir juodos spalvos.
  • Ancestral Recall – vieną mėlynos manos kainuojantis keras, leidžiantis žaidėjui traukti tris kortas.
  • Time Walk – du manos kainuojantis keras, leidžiantis žaidėjui be eilės gauti dar vieną ėjimą.
  • Timetwister – tris manos kainuojantis keras, abiem žaidėjam sumaišantis visas rankose esančias bei naudotas (esančias „kapinėse“ – ang. „graveyard“) kortas atgal į kaladę („biblioteką“ – ang. „library“) ir leidžiantis traukti septynias naujas kortas.

Nuorodos ir šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]