Pokémon Go

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pokémon Go
Kūrėjas Niantic, Inc.
Leidėjas Niantic, Inc.
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2016 m. liepos 6 d.
Žanras (-ai) Išplėstinės realybės atvirojo pasaulio žaidimas
Režimas Vieno žaidėjo, daugelio žaidėjų
Reitingai PEGI 3+
Platforma iOS, Android
Versija {{{versija}}}
Variklis Unity
Platinimas {{{media}}}
Licencija
Pirmtakas
Kitos dalys
pokemongo.com

Pokémon Go – nemokamas, išplėstinės realybės atvirojo pasaulio mobiliųjų telefonų žaidimas, išleistas 2016 m. liepos 6 d.[1]

Žaidėjai naudodamiesi telefono GPS ir kameros funkcijomis turi pagauti „Pokémon“ serijos personažus, juos plėtoti, atlikti įvairias kitas užduotis. Šie personažai atsiranda naudojant išplėstinės realybės pasaulį. Žaidimas yra nemokamas, tačiau turi ir papildomų mokamų funkcijų.

„Pokémon Go“ buvo įvertintas įvairiais atsiliepimais. Jis buvo giriamas už inovatyvų ir tikrovišką realaus pasaulio perteikimą, tačiau išleidimo metu žaidimas susilaukė daug techninių nesklandumų. Žaidimas greitai tapo populiariausiu mobiliuoju žaidimu, JAV rinkoje jis aplenkė iki tol pirmavusį „Candy Crush Saga“. Žaidimo išleidimas ženkliai padidino leidėjo „Nintendo“ akcijų vertę.

Žaidime naudojama išplėstinė realybė profesionalių medikų buvo giriama už galimybę pagerinti žaidėjų psichinę ir fizinę būklę, tačiau tuo pačiu metu buvo kritikuojama dėl kai kurių nelaimingų atsitikimų žaidžiant.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]