Patrick

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Patrick
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1892 m.
Įkūrėjas (-ai)Eugene Bénéteau
Patrice Beneteau
Centrinė būstinėAudenardė, Belgijos vėliava Belgija
Produkcijasportinė apranga, avalynė, kamuoliai ir kt.
Tinklalapispatrick.eu

„Patrick“ – Belgijos sporto įrangos gamintojas, įsikūręs Audenardėje. Gamina futbolo ir sportinius batelius, taip pat įvairius drabužius, įskaitant marškinėlius, polo marškinėlius, gobtuvus, švarkus, antblauzdžius, šortus ir kitus drabužius, vartininkų pirštines.[1]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1892 m. bendrovę įkūrė Eugene Bénéteau. Kitados jis buvo batsiuviu mažame miestelyje, Prancūzijoje. 1892 m. jis įkūrė savo batų ir odos bendrovę. 1894 metais registracija tapo oficiali. Eugene sūnus Patrice perėmė bendrovę ir pradėjo gaminti batus vietos futbolo komandai. Apie jo puikų darbą greitai pasklido žinia ir kitos komandos panoro jo produkcijos. Netrukus pradėjo gaminti krepšinio, bėgimo, kriketo, lengvosios atletikos, dviračių sporto ir laisvalaikio batus bei drabužius. 1929 m. vienas pirmųjų pradėjo remti garsius sportininkus – strategija taps išskirtinio prekės ženklo augimo pagrindu. Patrice pakeitė gamyklos pavadinimą į „Manufacture de chaussures sports Patrice Bénéteau“.

1945 m. prekės ženklu tapo „Patrick“, kad būtų paprastesnis naudojimui.

2009 m. bendrovę sudarė sutartį su Belgijos futbolo teisėjų asociacija ir teisėjai dėvėjo „Patrick“ aprangą bei sportinius batelius. Lietuvoje kitados šios firmos aprangas dėvėjo tuometiniai FC Šiauliai.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]