Oldenburgo EWE Baskets

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
EWE Baskets
Oldenburgo EWE Baskets
Įkūrimo metai 1954
Arena EWE Arena
(talpa 6 069)
Komandos spalvos Geltona ir mėlyna
Vokietijos čempionas 1

EWE Baskets - Oldenburgo krepšinio klubas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1954 m. įkurtas klubas vadinosi Oldenburger TB (Oldenburger Turnerbund atletikos klubas). Pradžioje buvęs jaunimo akademija, klubas greitai augo, ir 1962 m. tapo Vokietijos jaunimo čempionais. Po dvejų metų, Oldenburgas triumfavo Šiauriniame regioniniame čempionate ir jau 1966 m. pateko į Vokietijos lygą. Vokietijos lygoje žaidė 5 sezonus, tačiau 1971 m. iškrito į žemesnę lygą. 1976 m. padedant amerikiečiui Ralph Ogden klubas sugrįžo į aukščiausią lygą ir ten žaidė dešimtmetį.

1985 m. vėl nukrito į žemesnę lygą, tačiau sugrįžo į 1987-88 sezonui į aukščiausią lygą. Naujo tūkstantmečio pradžia buvo sėkminga, klubas vėl grįžo į Vokietijos lygą, šį kartą ilgesniam laikui. Klubą pradėjus remti energijos konglomeratui EWE, klubas tapo rimta jėga Vokietijos lygoje. Vadovaujant vyriausiam treneriui Don Beck, klubo komanda antrą sezoną pateko į Vokietijos taurės Top 4, ir trejus sezonus pateko į Vokietijos lygos atkrintamųjų etapą.

2007 m. sezone klubas užėmė 9 vietą ir nepateko į atkrintamasias, todėl vyriausias treneris Beck'as paliko postą. Kitame sezone buvo suformuotas naujas klubo branduolys, į komandą atėjus Rickey Paulding, Jason Gardner ir Ruben Boumtje Boumtje, 2007-2008 sezone užimta 5-tą vietą ir ketvirtfinalyje įveikti praėjusio sezono čempioną Brose Baskets. 2008-2009 sezone klubo komanda įveikė visus varžovus atkrintamosiose varžybose ir finale laimėjo prieš Bonos "Telekom Baskets" klubą, taip iškovodamas teisę dalyvauti Eurolygoje. Tai yra aukščiausias klubo pasiekimas, per klubo gyvavimo istoriją.

Pasiekimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]