Nepakenčiami kaimynai (komedija)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Nepakenčiami kaimynai
(Ne)laukti svečiai

PavadinimasÀ bras ouverts
Kilmės šalisPrancūzija
RežisieriusPhilippe de Chauveron
Prodiuseris (-iai)Philippe de Chauveron
VaidinaChristian Clavier
Ary Abittan
Elsa Zylberstein
Metai2017
ŽanrasKomedija
Trukmė92 min.
Kalbaprancūzų
PlatintojasPulsar Productions
IMDb įrašas

Nepakenčiami kaimynai arba (Ne)laukti svečiai (pranc. À bras ouverts) – prancūziška komedija, kuri pasirodė 2017 m.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pasakojama apie rašytoją, kuris televizijos debatuose save pristato kaip liberalų žmogaus teisių gyvėją. Jo oponentas jį išprovokavo ir Fužerolis laidos metu pasikviečia tuos, kam reikia pagalbos, į savo namus, net adresą pasako. Aišku, nesitikėjo, kad bus pasekmių. Laidą žiūrėjo Babiko šeimyna, o Ervanas įtikina romus, kad juos geras dėdė pasikvietė į svečius. Į ištaigingus namus atvyko Babikas ir jo šeimynėlė. Fužerolis leido atvykėliams įsikurti sode, nes bijojo skandalo. Svečiai linkę elgetauti, vagiliauti ir gyvena kitaip nei eiliniai prancūzai. Fuželoriai priversti taikytis su naujaisiais kaimynais, kurie įsikūrė jų sode, o vėliau ir namuose.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Žanas Etjenas Fužerolis (akt. Kristijanas Klavjė (pranc. Christian Clavier) – pagrindinis komedijos veikėjas. Profesorius ir rašytojas. Liberalas, tolerantiškas žmogaus teisių gynėjas.
  • Dafnė Fužerolė (akt. Elzė Zilberštein (pranc. Elsa Zylberstein) – namų šeimininkė. Menininkė, skulptorė.
  • Lionelis Fužerolis (akt. Oskaras Bertė (pranc. Oscar Berthe) – vienintelis jų sūnus. Neabejingas Babiko dukrai Lulukijai.
  • Babikas (akt. Aris Aritanas (pranc. Ary Abittan) – atvykėlis iš Rumunijos. kartu su savo šeimyna elgetauja ir vagiliauja gatvėse.
  • Ervanas Beruto („Ervano“) (akt. Sirilas Lekomtė (pranc. Cyril Lecomte) – tikras prancūzas. Dėl pradelstų mokėjimų iškraustytas iš savo namo. Apsigyveno kartu su romais ir apsimetinėjo atvykėliu.
  • Klementas Barzachas (akt. Markas Arno (pranc. Marc Arnaud) – Žano Etjeno oponentas, prancūzų rašytojas, kuris populiarumo siekia tvirtindamas, kad reikia atsitverti užtvaromis ir neįsileisti į šalį, bei neremti visokio plauko atvykėlių.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]