Naudotoja:Gražina Pamparienė/juodraštis

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šis puslapis yra juodraštis.

Gražina Pamparienė-Jakutytė (g. 1952 m. spalio 29 d. Adutiškio kaime, Švenčionių rajone) muzikos mokytoja,chorvedė, dainų kūrėja.

Mokėsi Žygaičių vidurinėje mokykloje (Tauragės r.), Gargždų 1-oje vidurinėje mokykloje, kurią baigė 1971 metais. Mokėsi Tauragės ir Gargždų vaikų muzikos mokyklose. 1971-1975 metais mokėsi ir baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetus ir įgijo kultūros-švietimo darbuotojo specialybę (chorinio dirigavimo specializaciją).

1975 m. - 1981 m. dirbo Joniškio rajoniniuose kultūros rūmuose metodininke ir Joniškio rajono Kalvių bei Gataučių aštuonmetėse mokyklose muzikos mokytoja.

Nuo 1981 m. Joniškio vaikų lopšelio-darželio,,Saulutė" muzikos vadovė. Nuo 1993 m. Joniškio vaikų lopšelio-darželio,,Vyturėlis" muzikos mokytoja. Nuo 2002 m.Joniškio vaikų lopšelio-darželio,,Saulutė" muzikos mokytoja. Taip pat dirbo Joniškio rajono Kalvių ir Bariūnų vaikų darželiuose muzikos mokytoja bei vadovavo Joniškio rajono kultūros įstaigų chorams ir vokaliniams ansambliams, paruošė kolektyvus ir dirigavo rajoninėse meno šventėse.

G. Pamparienės vadovaujami ,,Saulutės" ir ,,Vyturėlio" vaikų lošelių-darželių vaikų folkloriniai ansambliai ir chorai dalyvavo visose Joniškio rajono meno ir dainų šventėse, o solistai bei vokaliniai ansambliai – Joniškio miesto šventėse.

G. Pamparienės parengti Joniškio vaikų lopšelio-darželio,,Saulutė" ugdytiniai yra tapę konkursų,,Tramtatulis" šalies laureatais ir diplomantais, ,,Dainų dainelės" regioninių turų laureatais, respublikinio istorinės lietuvių dainos festivalio-konkurso,,Aušta aušrelė’ diplomantais, tarptautinio vaikų ir jaunimo sakralinės muzikos atlikėjų konkurso,,Skriski, giesmele..." laureatais, tarptautinio vaikų ir jaunimo muzikos festivalio-konkurso,,Rasos lašeliai” laureatais, Baltijos šalių vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos atlikėjų konkurso,,Dainuok, žiemužėle!" laureatais; yra dažni respublikinių ir regioninių festivalių ir švenčių dalyviai.

G. Pamparienė buvo Joniškio rajono Etninės kultūros globos tarybos narė. Yra aktyvi renginių organizatorė, skaito savo parengtus pranešimus tarptautinėse, respublikinėse, regioninėse konferencijose. Už gerą darbą yra ne kartą apdovanota padėkomis, diplomais, nominacijomis. 2021 m. apdovanota Lietuvos Respublikos Seimo atminimo medaliu. 2023 m. Joniškio rajono savivaldybė paskyrė Mato Slančiausko premiją už svarų indėlį į Joniškio krašto Etninės kultūros puoselėjimą ir sklaidą. 2023 m. apdovanota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos garbės ženklu už ypatingus nuopelnus švietimui.

Išleista Gražinos Pamparienės scenarijų vaikų folkloriniams ansambliams knygelė,,Mes mylim savo tėviškėlę" (Šiaulių universiteto leidykla, 2006 m.)


Gražinos Pamparienės autorinių dainelių ikimokykliniam ir priešmokykliniam vaikų ugdymui knygos:

,,Tu, vaikuti, netingėk – padainuok ir patrepsėk!" ( Šiaulių universiteto leidykla, 2008 m.).

,,Uždainuokite, vaikučiai, tėviškėlei ir saulutei!" (Šiaulių universiteto leidykla, 2009 m.).

,,Eikš, vaikeli, į dainelių šalį!" (Šiaulių universiteto leidykla, 2010 m.).

,,Ei, vaikai, ratelin stokit!" (Šiaulių universiteto leidykla, 2011 m.).

,,Augame su dainele" (Šiaulių universiteto leidykla, 2013 m.).

,,Draugaukime su dainele!" ( Šiaulių universiteto leidykla,2015 m.).

,,Dainuojame mylimai šalelei!" (UAB,,Litera", 2017 m.)

,,Skambėkite, dainelės!" (UAB,,Litera", 2019 m.).

,,Vaikystės takelį telydi dainelė...” (UAB,,Litera”, 2021 m.).

,,Dainuojame saulutei” (UAB,,Litera”, 2022 m. ).

Dainų knygos Žygaičių krašto poetų eilėmis,,Dainoj atsišaukia Žygaičiai" (UAB,,Litera", 2021 m.). ir

,,Dainomis pakilo žygaitiškių posmai” (UAB,,Litera”, 2022 m. ).