Moterys prieš vyrus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Moterys prieš vyrus

Kilmės šalis Italija
RežisieriusFausto Brizzi
Metai2011
Žanraskomedija
Trukmė98 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Moterys prieš vyrus (it. Femmine contro maschi) – 2011 m. Italijoje sukurta komedija.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Situacijų komedija apie vyrus ir moteris bei jų tarpusavo santykius: 5 metus skirtis besiruošiančią šeimą, kuri kartu susirenka tik tada, kai reikia susitikti su vyro motina; mokyklos direktorę ir jos vyrą Roko, kuris dirba toje pačioje mokykloje sargu ir leidžia laiką su mokiniais keisdamasis futbolininkų kortelėmis; verslininkę Dianą ir jos vyrą, kuris apsimeta dirbąs, tačiau iš tiesų su draugais leidžia laiką grodamas „The Beatles“ dainas.

Kuomet vienas jų, Pjeras, patiria galvos traumą ir praranda atmintį, jo žmona Ana nusprendžia jam įdiegti sau parankias mintis ir tokiu būdu sukurti sau idealų sutuoktinį.

Marselo motinai sušlubuoja sveikata ir gyventi jai belieka gyventi mėnuo. Ji nusprendžia apsigyventi pas sūnų. Šio žmona priversta iškraustyti savo meilužį, kad vyras laikinai grįžtų į namus ir jie galėtų kuriam laikui vėl vaidinti laimingą šeimą.

Diana sužino besilaukianti, tačiau tuo metu į jos namus vyras atsiveda Roko, su kuriuo kartu groja grupėje ir kurį neapsikentusi žmona išvarė iš namų.

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Nastro d‘argento nominacijos – geriausia komedija ir geriausia daina
  • Golden Graals nominacija – geriausias komedijos filmo režisierius (F. Brizzi)
  • Primavera del Cinema Italiano festivalis – geriausi antrojo plano aktoriai (N. Vaporidis, F. Inaudi), geriausias režisierius (F. Brizzi)