Mark Clarke

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Mark Clarke

Mark Clarke su grupe Rainbow (pirmas iš dešinės)
Biografija
Gimė1950 m. liepos 25 d., Liverpulyje, Jungtinėje Karalystėje
KilmėJungtinė Karalystė
ŽanraiRokas
VeiklaMuzikantas, boso gitaristas

Mark Clarke (gimė 1950 m. liepos 25 d. Liverpulyje, Jungtinėje Karalystėje) – britų boso gitaristas, grojęs grupėse Colosseum, Uriah Heep, Rainbow, bendradarbiavęs su Ken Hensley, Billy Squier ir kitais muzikantais.

Mark Clarke buvo grupės Colosseum boso gitaristas 1970–1972 m. ir vėl prisijungė prie šios grupės jai atsikūrus 1994 m. Pasitraukęs iš Colosseum, jis trumpam prisijungė prie Uriah Heep ir dalyvavo tik studijoje įrašant vieną šios grupės dainą „The Wizard“ (jis taip pat yra ir šios dainos bendraautoris), įrašytą Uriah Heep 1972 m. albume Demons & Wizards. 1973–1975 m. Mark Clarke grojo grupėje Tempest kartu su Allan Holdsworth, Ollie Halsall ir Paul Williams, sugrojęs dviejų studijinių ir vieno vėliau išleisto koncertinio grupės albumų įrašuose. Jis taip pat grojo boso gitara įrašant du solinius Ken Hensley albumus.

1975–1977 m. Mark Clarke grojo grupėje Natural Gas, vėliau, 1977 m. jis kurį laiką grojo grupėje Rainbow ir dalyvavo įrašant jos albumą Long Live Rock 'n' Roll, tačiau greitai turėjo šią grupę palikti, nes Ritchie Blackmore buvo nepatenkintas jo grojimu. 1980 m. Mark Clarke pradėjo dirbti su Billy Squier ir dalyvavo įrašant jo albumus Don't Say No, The Stroke, In the Dark bei daugelį kitų. 1985 m. jis prisijungė prie grupės The Monkees ir iki šiol tebedirba su Davy Jones. Mark Clarke taip pat yra įrašinėjęs albumus su grupe Mountain bei dainininku Ian Hunter.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Colosseum

Uriah Heep

Tempest

  • Tempest (1973)
  • Live in London (1974)
  • Living in Fear (1974)

Ken Hensley

Mountain

  • Go For Your Life (1985)
  • Man's World (1996)