Ma Jae-Yoon

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ma Jae-Yoon – sAviOr, apdovanojimų ceremonijoje 2006 m. Shinhan Bank Starleague turnyre, užėmęs pirmąją vietą

Ma Jae-Yoon (g. 1987 m. lapkričio 23 d.), žinomas pseudonimu sAviOr, gerbėjų pramintas Maestro – buvęs profesionalus StarCraft žaidėjas iš Pietų Korėjos. Jis žaidė zergų rase „CJ Entus“ komandoje (priklausančioje Korėjos CJ CGV korporacijai) ir yra vienas daugiausiai pasiekusių StarCraft žaidėjų pasaulyje.[1]

sAviOr devynis kartus buvo KeSPA reitingų pirmoje vietoje, tai yra antras geriausias pasiekimas tarp zergų žaidėjų. Taip pat yra tris sykius laimėjęs MBCGame Starleague (MSL) ir vieną sykį – Ongamenet Starleague (OSL) turnyrus. 2006 buvo jo sėkmingiausi metai.

20072008 m. Ma Jae-Yoon teužėmė penktą vietą KeSPA reitinguose, iškrisdamas iš MSL ir OSL pirmuose ratuose. Dėl prastų rezultatų trumpam laikotarpiui jis buvo perkeltas į CJ Entus B komandą, tačiau pagerėjus žaidimui, grįžo atgal į pagrindinę. 2008 m. Jae-Yoon laimėjo pirmąją vietą BlizzCon turnyre, finale 2-0 įveikdamas Lee Yun-Yeol.

2010 m. Pietų Korėjoje kilo skandalas dėl sukčiavimo. Kartu su keliais kitais profesionaliais žaidėjais sAviOr buvo kaltinamas tyčiniais pralaimėjimais už kyšius. Maestro buvo pateikti kaltinimai dėl buvimo vienu iš organizatorių ir tarpininku tarp žaidėjų ir užsakovų (nelegalių lažybų įmonių). Teismas pripažino žaidėją kaltu ir skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, vykdymą atidedant dvejiems metams. Taip pat Ma Jae-Yoon buvo visam gyvenimui pašalintas iš profesionalių elektroninio sporto varžybų.[2][3]

Nuorodos ir šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. BBC News: Rise of e-sports superstars
  2. God of the Battlefield: part1
  3. Players involved in Korean Starcraft Match fixing scandal banned from the league Archyvuota kopija 2010-06-16 iš Wayback Machine projekto.