Little Britain

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasParodijų komedija
Kūrėjas (-ai)David Walliams
Matt Lucas
VaidinaDavid Walliams
Matt Lucas
Tom Baker
Anthony Head
Paul Putner
Steve Furst
Charu Bala Chokshi
Joann Condon
Ruth Jones
Kilmės šalis Jungtinė Karalystė
Serijų skaičius25
Trukmė28-30 min.
Originalus kanalasBBC
IMDb įrašas
TV.com įrašas

Little Britain (liet. Mažoji Britanija) yra parodijų komedija, kurią kuria BBC. Šis serialas iš pat pradžių buvo transliuojamas per radiją. Sulaukęs didelio susidomėjimo jis persikėlė į TV ekranus. Serialą sukūrė Matt Lucas ir David Walliams. Sudominęs ne tik Britus, bet ir kitų šalių gyventojus, serialą nustota rodyti Jungtinėje Karalystėje ir nuspręsta perkelti į JAV. Epizodus Amerikoje pradėta rodyti 2008 Rugsėjo 28. Serialas persivadino į Little Britain USA.

Dauguma šio serialo herojų turi savo mėgiamiausias frazes. Frazes pajuokaudami naudoja Didžiosios Britanijos gyventojai.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pasisękus radijo laidoms „Little Britain“ kūrėjai nusprendė perkelti serialą į televiziją. Kadangi BBC vadovams buvo pasiūlytas šis pasiūlymas, jie, bijodami susigadinti savo reitingus nukėlė serialą į BBC Two. Buvo paleista kelios serialo serijos. Sulaukus didelio kritikų susižavėjimo, serialas buvo pradėtas filmuoti toliau.

Naujos – 2 sezono – serijos, vaidinant keliems naujiems veikėjams, buvo paleistos į BBC Three eterį 2004 Spalio 19. Dėl serialo populiarumo serijos vėl persikraustė. Šį kartą į BBC One. Kanale BBC One serijos pradėtos rodyti 2004 Gruodžio 3.

Trečiasis sezonas prasidėjo 2005 m. lapkričio 17 BBC One kanale ir pasibaigė po 6 savaičių.

Visos šio serialos serijos Buvo nufilmuotos Pinewood Studios.