Lietuvos Respublikos teisėjų asociacija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Buveinė

Lietuvos Respublikos teisėjų asociacija (LRTA) – Lietuvos teisėjų profesinės savivaldos susivienijimas, įkurtas 1993 m. Būstinė Vilniuje, Gedimino 40/1.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nariai yra LR bendrosios kompetencijos, administracinių teismų (pvz., LVAT) ir LR Konstitucinio Teismo teisėjai. 633 nariai (2007 m.; 2001 m. - 568 nariai).

Pagrindinės institucijos – Visuotinis narių suvažiavimas, valdyba, pirmininkas, revizijos komisija. Nuo 1997 m. Lietuvos Respublikos teisėjų asociacija yra Tarptautinės teisėjų asociacijos (angl. International Association of Judges) ir Europos teisėjų asociacijos (angl. European Association of Judges) narė.

LRTA puoselėja ir plėtoja teismo ir teisėjų nepriklausomumą, savivaldą, gina teisėjų teises, bendradarbiauja su teisininkų organizacijomis Lietuvoje ir kitose šalyse, dalyvauja rengiant bei tobulinant teisės aktus, susijusius su teismo ir teisėjų veikla, puoselėja savo korporacijos tradicijas, dalyvauja teisėjų profesinio tobulinimo veikloje – rengia konferencijas, seminarus teisėjams.[1]

Pirmininkai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Vytas MiliusLietuvos Respublikos teisėjų asociacija. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 318 psl.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]