Le Coq Sportif

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Le Coq Sportif
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1882 m.
Įkūrėjas (-ai)Émile Camuset
Centrinė būstinėEnchaimas, Prancūzijos vėliava Prancūzija
Produkcijasportinė apranga, avalynė ir kt.
Tinklalapislecoqsportif.com

„Le Coq Sportif“ – Prancūzijos sporto įrangos gamintojas, įkurtas Enchaime.[1]. Įmonės pavadinimas ir prekės ženklas yra kildinami iš galų gaidžio – nacionalinio Prancūzijos simbolio.

Šiuo metu „Le Coq Sportif“ yra „Airesis S.A.“, Šveicarijoje įsikūrusios investicinės bendrovės, kuriai priklauso 69 % LCS akcijų, dukterinė įmonė. Dabartinis „Le Coq Sportif“ gaminių asortimentas apima sportinę aprangą, kasdienius drabužius ir avalynę.[2]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1882 m. bendrovę įkūrė Émile Camuset, iš pradžių dirbo vilnos pramonėje, o vėliau įsitraukė į sportinės aprangos verslą.

1929 m. išleido savo pirmąjį katalogą (daugiausia dviratininkų marškinėliai). Po dešimties metų bendrovė išleido pirmąjį visų laikų sportinį kostiumą – chándal (taip pat žinomą kaip „sekmadienio drabužiai“).[3]

1951 m. sulaukė didžiulės sėkmės, kai prekės ženklas pasirašė sutartį dėl geltonų „Tour de France“ marškinėlių, skirtų turnyro nugalėtojams.

Bendrovė pasirašė sutartis būti oficialia Prancūzijos vyrų futbolo rinktinės (nuo 1955 m.) ir regbio rinktinės technine tiekėja. Pasiektas susitarimas su Prancūzijos olimpiniu komitetu, kad sportininkai 1960 m. vasaros olimpinėse žaidynėse Romoje vilkėtų LCS sportinę aprangą.

Iki 1966 m. „Le Coq Sportif“ buvo didžiausias sporto prekės ženklas Prancūzijoje ir tais pačiais metais bendrovė pasirašė sutartį su „Adidas“ dėl trijų juostelių drabužių gaminių Prancūzijoje. Sutarties sąlygose buvo nustatyta, kad „Adidas“ dėmesį skirs avalynei, o LCS perėmė tekstilės gaminius. Vėliau tarp „Adidas“ ir LCS kilo konfliktas, nes Camuset šeima trijų juostelių simbolį užregistravo Prancūzijoje. Teiminiais ginčai tarp šių dviejų įmonių tęsėsi, kol „Adidas“ pralaimėjo ieškinį. Tada „Adidas“ ėmėsi veiksmų, siekdamas išstumti LCS iš verslo.

1987 m. bendrovė atsidūrė kritinėje situacijoje. Galiausiai, „Le Coq Sportif“ buvo parduotas JAV bendrovei „Brown Shoe“, o Japonijos įmonė „Descente“ taip pat perėmė LCS teises kurti golfo liniją.

Vėlesniais metais bendrovę perėmė kitas verslininkas Oliver Jacques, kuris po kaltinimų dėl padirbtų „Adidas“ ir „Nike“ produktų buvo įkalintas.[reikalingas šaltinis]

2012 m. bendrovė atnaujino savo partnerystę su Tour de France.[4]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]