Kategorijos aptarimas:Regionai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gal kas žinot kokiu principo čia priskiriami straipsniai? Nes mano galva košė čia pilna - yra ir Indijos valstijos ir Kuršių nerija. Dirgela 06:51, 30 Kov 2005 (EEST)

Aš suprantu, kad čia yra galima ieškoti pasaulio regionų. Čia turėtų būti kategorijos į įvariių šalių regionų grupes, pvz. Indijos valstijos, JAV valstijos ir panašiai, o taip pat nuorodos į straipsnius apie regionus, kurie patys apima kelias valstybes ar panašiai (pvz. Kašmyras, Artimieji rytai).DeirYassin 07:42, 30 Kov 2005 (EEST)

Mano supratimu valstijos yra valstijos, o ne regionai. Siūlyčiau skirstyti detaliau - geografiniai regionai (Artimieji Rytai, Šiaurės Afrika), istoriniai regionai (Kašmyras, Pomeranija). Valstijų čia nedėčiau, priskirčiau konkrečios valstybės kategorijai. Dirgela 08:01, 30 Kov 2005 (EEST)
pradinė paskirtis buvo čia dėti tai, kas neatitinka valstybių sienų - istorinius ir geografinius regionus, tikrai ne valstijas ar kitus politinius vienetus. Taigi, tikrai gal išvis verta išmesti tą regionai ir pakeisti dviem atskirom kategorijom - istoriniai regionai ir geografiniai regionai. Knutux 09:35, 30 Kov 2005 (EEST)
Patikslinant siūlau geografiniais regionais laikyti bent keletą dabartinių valstybių apimančius regionus, o istoriniais visus kitus nesutampančiais su administraciniais-politiniais vienetais.--Dirgela 21:25, 2007 Balandžio 12 (EEST)