Kategorijos aptarimas:Paveikslėliai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
  • Niekaip nesutinku su paskutiniu pakeitimu - kategorijos [[Category:Kategorijos]] pridėjimu - "Kategorijos" yra šakninė kategorija visiems straipsniams, bet ne paveikslėliams ir panašiai. O argumentas "sunkiai radau" čia netinkamas - kategorijos pridėjimas nepadės kiekvienam rasti, nes kiekvieno ieškojimo kelias skirtingas. Ir išvis reiktų visą Category:Vikipedija šaką iškelti iš Category:Kategorijos, o paveikslėlius palikt kaip buvo - tik po Vikipedija kategorija. knutux 10:20, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
  • Kaip žinia (tiems, kas nežino - w:Wikipedia:Category schemes (juokauju:-))) Vikipeija:Kategorijų sistema turi būti patogi naudotis ir galbūt todėl nėra vienintelės teisingos. Kitaip ji taptų beprasmiška. Kai kurios kategorijos gali būti persiklojančios. Mano požiūriu šiuo atveju reiktų nagrinėti du atvejus: 1) Vaizdai (arba Paveikslėliai - abejoju, ar mažybinė forma tinkama!) bendroje kategorijų sistemoje ir 2) Vaizdai kaip Vikipedijos elementas...--AndriuZ 12:30, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
  • O, tiesa sakant, kam apskritai ši kategorija reikalinga? --Nomad 14:02, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
  • Ok, labai metodiškas klausimas :-)) Aksiomatinė nuostata, kad straipsnis turi turėti bent vieną kategoriją kyla iš to, kad Naršymas per kategorijas yra geriausias būdas naršyti po vieną sritį, nes šio tipo sąrašai generuojami automatiškai, su sąlga, kad kategorijos priskirtos teisingai. Būtent dėl to čia bandoma susitarti. Beje, man Vaizdas angl. Image yra bendresnė sąvoka, nes gali būti pieštas arba Foto-vaizdas. Paveikslėlis - kažkos tarsi iš vaikiškos leksikos, nors dėl skonio - nesginčijama. Be to ir nuorodos sintaksė yra: [[Vaizdas:file.jpg]] . Comonsuose media turi išvystytą kategorizaciją, LT srityje norint surasti failą yra tik Paieškos mechanizmas ir Specialus:Imagelist . Skurdu (pas turtingus - savi įpročiai) --AndriuZ 15:13, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
Dėl Vaizdo ar Paveikslėlio tai man visai nerūpi, kad tik visur vienodas būtų, o dėl šios kategorijos prasmės tai turiu kiek kitokią nuomonę - kadangi tai nėra straipsniai, čia neturėtų būti taisyklės "straipsnis turi turėti bent vieną kategoriją" taikymas (kaip netaikoma naudotojų puslapiams ar panašiai), bet paprasčiausiai patogu turėti kategorijas pagal licencijavimą (ypač patogu - kai vienoje kategorijoje yra unknown licencijos, kad prireikus galima būtų greitai išvalyti). Taigi, kaip pagalbinė kategorija, neturėtų būti prišliejama prie straipsnių šakninės kategorijos (kurią galbūt reikėjo pavadinti "Straipsniai", o ne "Kategorijos", būtų mažiau painiavos). knutux 15:27, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
Tuomet kur turėtų būti...? neturėtų būti... išvardinimas nepadeda suprasti... siūlau susipažinti (iš naujo) su situacija kitose srityse... negerai, kai adminas žvelgia taip siaurai ir kategoriškai, negerai... ir tas atsainus tonas man nerūpi ... ajajajai --AndriuZ 16:10, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)

PD lietuviskam herbam[redaguoti vikitekstą]

en:Category:State_symbols_of_Lithuania & en:Template:PD-LithuaniaGov - kolkas niekas jokiu priekaistu nepareiske, tad manau galima naudoti. Tai jei kas nepatingetu viska i Commons sukelti, butu super. en:User:Renata3 08:33, 11 Gruodžio 2005 (EET)

OK, sukelsiu. Jau persikėliau tą šabloną į Commons, uždėsiu jį egzistuojantiems paveiksliukams ir kai bus aišku, ar tikrai PD, sukelsiu img esančius enwiki ir ltviki į Commons. E rulez 11:24, 11 Gruodžio 2005 (EET)
Įstatymas rašo, kad "State symbols" yra PD, tačiau miestų herbai yra "Municipal symbols", tad vargu ar galima laikyti, kad jie yra PD, nebent "Municipals symbols" taip pat yra ir "State symbols". Reikėtų išsiaiškint kaip čia yra. E rulez 11:32, 11 Gruodžio 2005 (EET)
Siaip visus miestu, miesteliu, savivalbybiu, seniuniju, apskriciu ir tt herbus sprendzia Heraldikos komisija ir tvirtina prezidentas. Ta pati pracedura yra taikoma valstybes herbui. Tad manau ir tas pat (c) taikomas. Municipal symbols butu tada, jei kiekvienas miestelis galetu savarankiskai pasiskelbti savo herba. O kai dabar viskas sprendziama prezidento - state symbols. Renata3 01:05, 13 Gruodžio 2005 (EET)
Telieka surasti, kuriame įstatyme, ar poįstatyminiame akte ar kur kitur taip rašoma... E rulez 11:02, 13 Gruodžio 2005 (EET)
Stai :) en:User:Renata3 18:15, 13 Gruodžio 2005 (EET)