Kategorijos aptarimas:Paslėptos kategorijos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kam tokios kategorijos reikalingos? Kategorijų prasmė, kad jos matytųsi? Vėl gi prašome parašyti į aptarimus atliekant masinius keitimus ar įvedant visiškai naujas tvarkas! Jau ne kartą buvo dėl to įspėtas... --Atlantas 10:09, 2009 kovo 4 (EET)

Dar gi papildysiu, ši f-ja ir tvarka visiškai nereikalinga, nes pas mus yra ribojimas kategorijų skaičius priešingai nei anglų Viki tarkim, kur gal ji ir naudinga. Visi vartotojai turi matyti visas kategorijas, kadangi tam jos ir skirtos.--Atlantas 11:11, 2009 kovo 4 (EET)

Skaitytojams tarnybinės kategorijos yra visai neįdomios, nes jos visai nesusiję su straipsniuose dėstomomis mintimis. O taip pat visas šias tarnybines kategorijas prideda šablonai, kurie ir taip parodo pvz., kad straipsnis yra nepilnas. Tuo tarpu nuo naudotojų ir kitų redaguotojų šios kategorijos nepaslepiamos, nes jos yra matomas redaguojant straipsnį iš karto po panaudotų šablonų sąrašo, o taip pat registruoti naudotojai gali įjungti paslėptų kategorijų matymą, naudodamas: nustatymai → Įvairūs nustatymai → Rodyti paslėptas kategorijas. --Vpovilaitis apt. 16:22, 2009 kovo 4 (EET)
Kiekvienas Vikipedijos skaitytojas yra potencialus naudotojas ir nematau priežasties slėpti nuo jų Vikipedijos tvarką. Be to, kol kas nematau jokios priežasties, dėl kurios tarnybinės kategorijos išvis kuo nors trukdytų (išskyrus atvejus kai kategorijų ir taip pridėta per daug - bet tam ir yra taisyklės). Ir net jei pasirodytų verta slėpti kai kurias kategorijas, prieš tai darant dar reikėtų prie taisyklių nurodyti, kurios kategorijos slepiamos... --Martynas Patasius 19:57, 2009 kovo 4 (EET)
Prieš įvedant naujas tvarkas prašome pasitarti su kitais, padarius kelis pakeitimus sulaukti pritarimo, ir nepulti masiškai visų keisti. Kadangi dabar gaunąsi, kad tai jūsų vieno iniciatyva, kuriai poreikio nėra lietuviškoje Vikipedijoje atmetu jūsų masinius pakeitimus. Nėra prasmės slėpti, kategorijas nuo naudotojų, nes tik jie kuria Vikipediją, riboti jų prieiga nėra prasmės (nesvarbu kokiu būdu ar tai blogai kad anonimas pamatys ir galbūt papildys nebaigtą kurį straipsnį!). Juk mūsų tiek mažai (potencialių kūrėjų), kurie supranta lietuvių kalbą, o dar mažinamas šis ratas tokiomis priemonėmis. Anonimas ar ne jis potencialus Vikipedijos kūrėjas.--Atlantas 21:51, 2009 kovo 4 (EET)
Aš tai būčiau už slėpti ne tik tarnybines kategorijas, bet ir pačius skydelius daugeliu atvejų (pvz., "stub" skydelius), bet aišku apsitarti prieš tai nepamaišytų.--Dirgela 22:35, 2009 kovo 4 (EET)

Va, visai nebloga Dirgėlos idėja. Jei techniškai įmanoma, pritarčiau. * Hugo ¿díme? 11:03, 2009 kovo 5 (EET)

"Stub" būtinas, nes jis lankytokui nurodo, kad straipsnis nebaigtas ar nepilnas tuo pat metu skatindamas prisidėti. Ta-Ntalas 11:15, 2009 kovo 5 (EET)

O kam dar ir skydelius slėpti? Nei skydelių nei kategorijų, kai kam matysis visiškai nebaigtas straipsnis kaip normalus???, baikit juokus ... Užėję žmonės net nesupras, kad tai nebaigtas straipsnis ar jį tvarkyti ar papildyti reiktų ..., Tai tik dar labiau sumažintų tvarkingų straipsnių skaičių, nes dar mažiau žmonių tvarkytų straipsnius (aš pats neretai anonimu vaikštau ir nematysių, kad straipsnis nebaigtas, o manau ir kiti ne visad prisijungia), tai kam tada išvis dėti kategorijas ar skydelius, jei dalis naudotojų jų nematys??? Absurdas, kitų žodžių nerandu, bus kenkiama net tik Vikipedijos plėtrai, bet ir kokybei bei bendrai išvaizdai žmonių akyse. Kam to reikia?--Atlantas 11:19, 2009 kovo 5 (EET)

Aš taip pat prieštaraučiau, be matomų skydelių nebaigtas/nesutvarkytas straipsnis būtų interpretuojamas kaip užbaigtas/išbaigtas/tvarkingas, kas vienais atvejais būtų skaitytojų klaidinimas, kitais atvejais numuštų lietuviškos vikipedijos vertę, nes iš šono žiūrint gautųsi analogiškai kaip bandyti patiekti nekeptas bet tik suformuotas bandeles :) --Mea 11:22, 2009 kovo 5 (EET)
Na dėl skydelių slėpimo, manau jų slėpti yra nebūtina, t.y. apie straipsnio neišbaigtumą reikia kažkaip informuoti skaitytoją. Tačiau jei skaitytojas pateko į neužbaigtą ar nekokybišką straipsnį, jį nukreipti į kitus tokius pat nekokybiškus straipsnius manau yra ydinga. Tuo tarpu, kaip jau rašiau redaguotojas visuomet turi galimybę surasti analogiškai blogus straipsnius, net jei nuo paprasčiausių skaitytojų ir bus paslėptos tarnybinės tokio pat straipsnio blogumo-neišbaigtumo kategorijos. --Vpovilaitis apt. 14:01, 2009 kovo 5 (EET)
Dar sykį: Vikipedijoje nėra atskirų „skaitytojų“ ir „redaguotojų“. Daugių daugiausiai yra tie, kurie supranta, kaip veikia Vikipedija, ir tie, kurie to nesupranta. Ir kol kas nematau jokios pateisinamos priežasties, dėl kurios turėtume Vikipedijos vidaus tvarką slėpti nuo tų, kurie jos dar nesupranta. O gal pasižiūrės ir supras? Dėl „Tačiau jei skaitytojas pateko į neužbaigtą ar nekokybišką straipsnį, jį nukreipti į kitus tokius pat nekokybiškus straipsnius manau yra ydinga.“ - niekas jo neverčia ieškoti kito nekokybiško straipsnio. Bet jei jis atėjo į netvarkingą straipsnį ir (tarkim) pataisė kokią korektūros klaidą, kodėl jam trukdyti nueiti į kitą netvarkingą straipsnį ir ten ištaisyti dar vieną klaidą? --Martynas Patasius 22:15, 2009 kovo 5 (EET)
Tai gal lengviau suradęs tuos blogesnius straipsnius žmogus pradės daryti tvarką, ar verta kurti dirbtinius barjerus, kad to neįvyktų? --Atlantas 00:10, 2009 kovo 6 (EET)
Taip patekęs į šiukšlyną kuriame ne tik jį dominantys straipsniai tikrai tik nusispjaus ir toliau nepradės tvarkyti. Manau, jei jau nenorima slėpti tarnybinių kategorijų, tai bent jau jas reikia sutvarkyti, o to darbo sutvarkymui (sudėliojimui į detalesnes kategorijas) tikrai daug ir jis turi būti pastoviai atliekamas. Pradėjau tvarkyti tas kategorijas, bet kiek užteks man kantrybės nežinau. --Vpovilaitis apt. 12:36, 2009 kovo 12 (EET)
Vienas „nusispjaus“, kitam gal patiks - kas žino? O dėl tvarkymo - žinoma, prieštarauti prieš tvarkymą sunku, bet įdomu būtų sužinoti, kas turima galvoje... --Martynas Patasius 22:20, 2009 kovo 12 (EET)