Kategorijos aptarimas:Naminiai gyvūnėliai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pritariu siūlymui. Straipsnis (taip pat ir kategorijos) "Naminiai gyvūnėliai" galėtų tapti dalimi straipsnio "Naminiai gyvūnai". Tai padėtų išvengti painiavos. Dabartinės situacijos minusai:

  • Dubliavimasis. Tokie gyvūnai, kaip šuo, katė, patenka iš karto į abi kategorijas (naminių gyvūnų ir gyvūnėlių) nes jie turi ir pramoginę, ir ūkinę reikšmę.
  • Dydžio (įvaizdžio) neatikimas. Gyvūnėlis, atrodytų, turėtų būti mažesnis už gyvūną, tačiau čia gaunasi visaip: pavyzdžiui, bitė yra priskiriama prie nam. gyvūnų (ūkinė reikšmė), o šuo - tame tarpe ir prie gyvūnėlių.

Sektinas pavyzdys galėtų būti rusiškoj Vikipedijoje, kur yra bendras straipsnis ir šablonas (čia) "Naminiai gyvūnai", o jame logiškai įsipaišo (bent jau turėtų) faktai apie pramogai laikomus "naminius gyvūnėlius".Cajetonas 20:30, 6 Birželio 2006 (EEST)

O aš siūlyčiau pakeisti pavadinimą į "Augintiniai" (plg. analogiška DMOZ kategorija http://dmoz.org/World/Lietuvi%c5%b3/Laisvalaikis_ir_kelion%c4%97s/Augintiniai/ ). Man atrodo, kad "naminiai gyvūnai" (laikomi ūkinėms reikmėms) neturi nieko bendro su gyvynėliais, laikomais namie draugijai. Nevidonas 10:41, 2006 Spalio 31 (EET)