Kategorijos aptarimas:Kultūra

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau tokį atskyrimą kultūros ir kultūrologijos kategorijų: kultūros kategorijoje straipsniai apie konkrečius daiktus ir reiškinius, kultūrologijos apie platesnius fenomenus. Gal nelabai aiški skirtis, tačiau manau, kad analogija galėtų būti kategorijos literatūra ir knygos, pastarojoje tik straipsniai apie konkrečias knygas.Dirgela 21:20, 2006 Gruodžio 30 (EET)

Reikėtu visgi praskaidrinti šitą kategoriją. Prima atsirado kultūra, o tik paskui mokslas apie ją. Tai kodėl kultūra įeina į kultūrologiją, jei turėtų būti atvirkščiai? Ir paskritai, reikia šiek tiek išskirti kasdienius dalykus/reiškinius ir kt., nuo mokslo. Gi nėra viskas apibūdinama vien tik mokslu. – Andrius, 14:46, 2007 gruodžio 25 (EET)
O kokios srities netiria kuris nors mokslas? Kokiu pagrindu išskirsi kasdienius dalykus nuo mokslo - lietus tau kasdienis dalykas/reiškinys? Tai prie ko jį priskirti - gal prie pramogų, juk yra mėgėjų pasiturkšti lietuje? O dėl to, kad pirma atsirado kultūra, o tik paskui mokslas apie ją išvis keistas argumentas - tai gal ir cheminių elementų negalima priskirti chemijai, nes jie visi atsirado anksčiau už mokslą? Manau dabartinė struktūra pakankamai aiški - visi straipsniai tiesiogiai ar per tarpines kategorijas priskiriami kokiam nors tuos dalykus tiriančiam mokslui, atvirkštis variantas būtų gana įdomus - fizikos straipsnį turbūt reikėtų priskirti keliems tūkstančiams kategorijų - pradedant vandeniu ir baigiant atomais.--Dirgela 15:05, 2007 gruodžio 27 (EET)