Kategorijos aptarimas:Biografijos pagal tautybę

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
  • Nesutinku su žmonių skirstymais pagal tautybę - tai labai neapibrėžtas ir nekonkretus dalykas, ypač senesniems laikams. Be to tai asmeninio apsisprendimo reikalas, nelabai ką turinti enciklopediško. Gi neimame skirstyti žmonių pagal jų išpažįstamą religiją. Labiau tiktų skirstyti pagal laikotarpį (epochą) ir jei labai norisi - pagal valstybes. Dirgela 12:20, 18 Kovo 2006 (EET)
  • Del kategorija:biografijos pagal tautybę sutinku kad apie tautybes kalbeti viduramziais ar antikos laikais gana sudetinga, bet apsiriboti vien XX amziumi irgi neuztenka. Visgi, manau, kad tokia kategorija reikalinga ir tai (imho) pasimatys veliau, kai enciklopedija plesis. Per daug giliai nelendant, tautybe yra svarbi pvz moksliniu ir meno mokyklu, kurios istoriografijoj daznai skirstomos pagal shitai, atzvilgiu. Kita vertus, pritarciau Dirgėlos siulymui skirstyti pagal valstybe. Taip maziau priestaravimu kiltu. (Bet tada Simonas Daukantas butu rusas; zodziu - kuo giliau i miska tuo daugiau medziu) Uzlaisva marsa 12:33, 18 Kovo 2006 (EET)

Siūlyčiau keisti šią kategoriją į "Biografijos pagal šalis". Tai išspręstų daug galimų ginčų dėl atsirų asmenų priskyrimo tam tikrai tautybei, o "Lietuvos asmenybių" kategorijoje galėtų būti visi Lietuvai svarbūs asmenys, nebūtinai lietuviai pagal tautybę, pvz., Zauerveinas ir pan. Tai nei kiek nesikirstų su kitų vikipedijų praktika, nes angliškai "French politicians" kiek suprantu tiksliau verčiama kaip "Prancūzijos politikai", o ne "Politikai prancūzai".Dirgela 18:26, 20 Kovo 2006 (EET)

Pritariu, "šalis" čia tiks geriausiai. knutux 19:39, 20 Kovo 2006 (EET)

Gerai puiki mintis, :) tik dabar reiks daug keitimų kol viską sudėliosim į vietas. O ką daryti su kategorija:Lietuviai? Gal palikti kaip savo unikalumo ženklą, kad čia lietuvišką Vikipedija. --Atlantas 19:43, 20 Kovo 2006 (EET)

Perdėliojimas naudojant pitono skriptus neturėtų būti labai sudėtingas, tik reikia kad tai darytų gerai susigaudantis žmogus. O "lietuviai" jei žiūrint negriežtai, tai tiktų ir Lietuvos garsūs žmonės, ne tik lietuviai pagal tautybę :) knutux 19:49, 20 Kovo 2006 (EET)
Na taip bet variancijų labai daug. o dėl Lietuvos garsūs žmonės, tai labai neapibrėžta (bus ginčų dėl garsumo ;)), gal tada geriau paparastai paskirstyti pagal specialybes pvz. Lietuvos politikai, Lietuvos rašytojai, Lietuvos fizikai ir t.t. ... --Atlantas 20:14, 20 Kovo 2006 (EET)

Sutinku - zmones pagal salis geriausia iseitis. Lietuviu, mano asmenine nuomone, nereiktu iskirti kaip kazkokios unikalios kategorijos veikiancios pagal kitokius vikipedinius desnius. Nepaisant to, kad ji visada bus gausiausia. Viena is priezasciu, kodel uzvedziau kazkada 'Biografijos pagal tautybe' ir buvo panaikinti ta unikaluma. Nesutinku Su Atlantu del Lietuviu kategorijos isskaidymo - per didelis siukslynas. Dar vienas aspektas. Jei pradesim sieti biografijas pagal salis, atkrinta kruva iseiviu, tokiu kaip Jonas Mekas, Jurgis Baltrusaitis ir tt. Uzlaisva marsa 13:25, 21 Kovo 2006 (EET)

Nesigautų šiukšlynas, o būtų visi tiksliai sudėlioti pagal kategorijas. Pernelyg didelis stambinimas nėra geras dalykas (bus sunku atsirinkti), tarkim vien dabar kat. lietuvių rašytojai yra daugiau nei 100 straipsnių, todėl siūlau skaidyti ir kuo daugiau. Kadangi nėra prieštaraujančių išbraukiu savaitės iniciatyvos puslapyje Biografijos pagal tautybę skirstymą.--Atlantas 15:36, 21 Kovo 2006 (EET)
Tiesa, dar vienas variantas galima palikti taip kaip yra tai yra rašyti kat. pagal profesiją ir pagal šalį. Pvz. Kategorija:Fizikai ir Kategorija:Prancūzijos asmenybės. Beje, dėl išeivių, man rodos, reiktų rašyti tą šalį, kurioje daugiausia gyveno ir jei jau labai ginčityna, tai priskirti dviem valstybėm. --Atlantas 15:51, 21 Kovo 2006 (EET)