Karavalas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Karavalas (angl. caraval, cara-serval) – karakalo (Caracal caracal) patino ir servalo (Leptailurus serval) patelės hibridas. Taip pat dėmėtas kaip servalas, tačiau dėmės yra tamsesniame fone. Veisiami kaip naminiai gyvūnai.

1999 m. Long Ailendo Ocelotų klubo naujienų (The Long Island Ocelot Club newsletter) gegužės-birželio numeryje aprašyti 2 metų amžiaus patinėlis karavalas Rahja, svėręs apie 18 kg, ir jo sesuo Tika.

Servikalas (angl. servical) – servalo (Leptailurus serval) patino ir karakalo (Caracal caracal) patelės hibridas. Servikalų vados netyčia buvo susilaukta Los Andželo zoologijos sode, kur servalas ir karakalė buvo laikomi viename aptvare. Jaunikliai buvo atiduoti gyvūnų prieglaudai. Išlikusios jų dar kačiukų nuotraukos.

2007 m. liepos-rugpjūčio mėn. Katinių apsaugos federacijos naujienraštyje (The Feline Conservation Federation Newsletter) aprašyti 1999 ir 2001 m. gimę servikalai (veisėja Denise Little). 1999 m. spalio 18 d. gimė patelė Kiraka ir patinėlis Tsavo, jų tėvai servalas patinas Matata ir karakalė Cinnamon. 2001 m. birželio 12 d. tiems patiems tėvams gimė dar du servikalai patinėliai – Aki ir Snuggles. Kiraka kresnesnio sudėjimo, apvalia karakališka galva, bet su aiškiomis tamsiomis kailio dėmėmis. Aki smulkesnis, ilgo lankstaus kūno, siauru servališku snukučiu, jo dėmės šviesesnės. Hibridų kailis rausvai gelsvarudis, su tamsiai rudomis dėmėmis. Vienų dėmės smulkesnės ir šviesesnės, kitų – didesnės ir tamsesnės. Turi gana ryškius ausų plaukų kuokštelius, bet šie trumpesni nei karakalų. Ausų išorinės pusės turi baltas servališkas dėmeles. Pilvas ir kojų vidinės pusės baltos su juodais dryžiais bei dėmėmis. Letenos ir nagai turi karakalų ir servalų požymių mišinį

Šie hibridai gali būti kryžminami su tėvinėmis formomis, jiems siūlomi tokie pavadinimai:

  • ser-karavalas (angl. ser-caraval) – 75% servalo, 25% karakalo. Servalo patino ir karavalo patelės hibridas.
  • kar-servikalas (angl. car-servical) – 75% karakalo, 25% servalo. Karakalo patino ir servikalo patelės hibridas.
  • ser-servikalas (angl. ser-servical) – 75% servalo, 25% karakalo. Servalo patino ir servikalo patelės hibridas.
  • kar-karavalas (angl. car-caraval) – 75% karakalo, 25% servalo. Karakalo patino ir karavalo patelės hibridas.

Iš šių hibridų dabar aprašyti tik ser-karavalai. Visi šie hibridai išvaizda turėtų priminti tą tėvinę formą, kurios genų turi daugiausiai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]