Imperatorius Košio

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Imperatorius Košio (孝昭天皇, Kōshō-tennō), taip pat žinomas kaip Mimatsuhikokaeshine no Mikoto (真津日子訶恵志泥命) buvo penktasis Japonijos imperatorius pagal tradicinį imperatorių sąrašą.[1][2] Apie šį imperatorių žinoma labai mažai dėl šaltinių trūkumo, tarp istorikų Košio laikomas „legendiniu imperatoriumi“, nes jo egzistavimas yra abejotinas. Kodžiki ir Nihon Shoki apie jį nėra nieko parašyta, išskyrus vardą ir genealogiją. Košio valdymas neva prasidėjęs 475 m. pr. m. e., jis turėjęs žmoną ir du sūnus. Po jo mirties 393 m. pr. m. e., jo antrasis sūnus neva tapęs sekančiu imperatoriumi.[3]

Japonijoje tradiciškai laikoma, kad imperatorius Košio buvęs istorine asmenybe, yra prižiūrimas Košio imperatoriškasis kapas, tačiau jokių tuometinių šaltinių, patvirtinančių, kad tokia istorinė asmenybė egzistavo nėra. Pagal tradicinę genealogiją Košio buvęs vyriausiuoju imperatoriaus Itoku ir jo žmonos Amanotoyototsu-hime sūnumi.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. "孝昭天皇 (5)". Imperial Household Agency (Kunaichō) (in Japanese). Nuoroda tikrinta May 9, 2019.
  2. Brown, Delmer M. and Ichirō Ishida (1979). A Translation and Study of the Gukanshō, an Interpretative History of Japan Written in 1219. University of California Press. p. 251.
  3. Ponsonby-Fane, Richard (1959). The Imperial House of Japan. Ponsonby Memorial Society. p. 30 & 418.