Golden Axe

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Golden AxeSEGA konsolės žaidimų trilogija. Pirmoji šio žaidimo dalis išleista 1989 m. Makoto Uchida buvo pagrindinis šio žaidimo kūrėjas. Tada šis žaidimas buvo vienas žaidžiamiausių savo kategorijoje.

Žaidimo siužetas ir veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Golden Axe

Žaidime dalyvauja 3 (Golden Axe III – jau 5) veikėjai, kiekvienas pasižymintis tam tikrais sugebėjimais. Visi trys jie keršija niekšiškam diktatoriui Mirties Žalčiui (angl. Death Adder). Šis užkariavo taikią Yuria žemę, nužudė žaidimo veikėjų draugą ir partnerį Aleksą. Žaidimas sukasi apie tris pagrindinius veikėjus. Vienas jų – Gilius Thunderhead'as, kirvį turintis nykštukas iš Wolud'o kasyklos, kurio dvynys brolis buvo nužudytas Mirties Žalčio. Kitas – barbaras, Ax Batler'is , valdantis dvirankį balašą, keršijantis už savo motinos žūtį. Trečioji – ilgą kardą įvaldžiusi amazonė Tyris Flare, kurios tėvai buvo nužudyti Mirties Žalčio.

Golden Axe II[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dėl žaidimo Golden Axe sėkmės, 1991 m. SEGA konsolei buvo išleistas ir jo tęsinys – Golden Axe II. Šiame žaidime, veikia tie patys veikėjai, kaip ir pirmoje dalyje, tik šį kartą jie kariauja prieš kitą tironą – Tamsųjį Guldą (Dark Guld).

Golden Axe II

Žaidime gerokai patobulėjusi grafika bei garsas, kurie puikiai dera vienas prie kito. Labai niūriame lygyje garsas taip pat niūrus, lygio kulminacijoje – garsas baugus, nerimastingas.

Golden Axe: Mirties Žalčio kerštas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1992 SEGA išleido naują Golden Axe žaidimo dalį – Golden Axe: The Revenge of Death Adder. Tai buvo pirmoji 32 bitų šio žaidimo dalis. Šiame žaidime iš ankstesnių personažų beliko tik Gilius Thunderhead'as. Tačiau prie jo prisidėjo 4 nauji veikėjai: milžinas Goa (Goah), barbaras Sternbleidas (Sternblade), kentaurė Dora ir Mažasis Triksas (Little Trix), jaunas vaikinas, turintis dervuotą šakę. Pagrindinis priešas – vėl Mirties Žaltys.

Golden Axe III[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Golden Axe III

Trečioji Golden Axe dalis buvo išleista 1993 m.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]