Global FC

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Global FC
2000 – 2020
Pavadinimas Global Football Club
Įkurtas 2000
Iširo 2020
Stadionas „Cebu City Sports Complex“ stadionas, Sebu
Vietų sk. 5 500
Vadovas
(paskutinis)
nežinoma
Vyr. treneris
(paskutinis)
nežinoma
Lyga FPL
2018 6 vieta
Apranga
namie
Apranga
svečiuose

Global futbolo klubas, o ankstesniais metais žinomas kaip „Global Cebu Football Club“, o trumpiau „Global“– buvęs Filipinų futbolo klubasSebu.

Namų rungtynes žaidė Sebu miesto sporto komplekso stadione (angl. Cebu City Sports Complex).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Klubas įkurtas 2000 m. Tuo metu dalyvavo nedideliuose turnyruose aplink Manilą kaip Laoso futbolo klubas.

2009 m. klubas pakeitė pavadinimą į „Global Football Club“ ir buvo vienas iš Jungtinės futbolo lygos (UFL) steigėjų. „Global“ laimėjo 2010 m. UFL Antrąjį divizioną nepralaimėjęs per sezoną nė vienerių rungtynių. Iškovo paaukštinimą į UFL Pirmą divizioną. Tuo metu tai buvo aukščiausio lygio Filipinų futbolo lygą. Jie laimėjo tris iš septynių UFL sezonų. (Šį pasiekimą mini trys žvaigždės ant klubo emblemos). Jie tapo sėkmingiausiu lygos klubu.

2017 m. klubas persikėlė į Sebu ir persivadino į Global Cebu FC. Sukūrus Filipinų futbolo lygą (PFL), klubas debiutavo elito divizioen ir finišavo kaip 2017-ųjų sezono vicečempionas. Sezono pabaigoje Alvinas Carranza tapo „Global“ savininku, ir pakeitė jo įkūrėją Daną Palami.

2018 m. klubas išgyveno nuosmukį, kai patyrė finansinių problemų ir turėjo atsisakyti arba atidėti kai kurias išvykas; kai kurie žaidėjai taip pat skundėsi neišmokėtais atlyginimais. Pagrindiniai žaidėjai paliko klubą ir per 25 lygos rungtynės jie iškovojo vos vieną peraglę. 2018 me. sezone baigė turnyrinės lentelės gale. Sezono viduryje klubas dar kartą savininkus, kai iš Carranza`os klubos perėmė Markas Jarvisas.

2019 m. klubas persikėlė į Makati ir kiek pasikeitė pavadinimą; tapo Global Makati FC. Jie ketino dalyvauti Premier lygoje, tačiau dėl įvairių problemų su lygos vadovybe pasitraukė iš lygos nežaidę rungtynių. Vėliau jie prisijungė prie atgaivintų PFL pirmenybių.

Pranešama, kad 2020 m. sausio mėn. klubą perėmė Honkonge įsikūrusį „Mazinyi“ kompanija, ir klubas vėl persivadino į Global FC. Vis dėlto žaidėjų darbo užmokesčio problemos ir toliau liko opiausia problema. 2020 m. rugpjūčio mėn. „Mazinyi“ koncernas atsiribojo nuo klubo, neva ji niekada neperėmė klubo iš Jarviso. Tai lėmė PFF licencijos galiojimo sustabdymą ir „Games and Amusement Board“, vyriausybinės organizacijos, reguliuojančios profesionalų sportą Filipinuose, įtraukimą į juodąjį klubo sąrašą.

Pasiekimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filipinai Filipinų varžybose laimėti trofėjai
(2019-05-16 duomenys)
Varžybos Pasiekimas Kartai Metai
Čempionatas I vieta
II vieta 2017

III vieta
Taurė Nugalėtojas
Finalininkas
Supertaurė Nugalėtojas
Finalininkas

Sezonai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Global Cebu FC
Filipinų futbolo varžybos
Sezonas Pirmenybių lygmuo Vieta Taurė
2017 m. I 2
2018 m. I 6
Global Makati FC
Filipinų futbolo varžybos
Sezonas Pirmenybių lygmuo Vieta Taurė
2019 m. I 7
Global FC
Filipinų futbolo varžybos
Sezonas Pirmenybių lygmuo Vieta Taurė
2020 m. I Covid
2021 m. I Covid

Šaltiniai:[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]