Gerumo kristalas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gerumo kristalas – Kauno miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas pasižymėjusiems, nesavanaudiškai be atlygio dirbusiems miesto ir Lietuvos labui asmenims. Dvidešimt iš jų pasiūlo patys Kauno gyventojai, nevyriausybinės organizacijos, o penkis kandidatus – ir miesto meras. Apdovanojimai įteikiami kalendorinių metų pabaigoje Kauno rotušėje vykstančioje kasmetinėje Gerumo šventėje.

Apdovanojimas teikiamas nuo 2008 m.[1] Gerumo kristalas – tai simbolinis stiklo kristalas su Kauno herbu raudoname įdėkle bei įrašu apie laureatą ir jo nuopelnus. Jo autorius – dailininkas Edmundas Unguraitis.

Kandidatų siūlymas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gerumo kristalais gali būti apdovanojami tiek Lietuvos, tiek ir užsienio piliečiai. Kandidatų pristatymuose pateikiama: asmens biografija, nuopelnų aprašymas (humaniški, reikšmingi, neatlygintini pretendento darbai Kaunui ir Lietuvai), duomenys apie valstybinius ir kitus ankstesnius apdovanojimus, tapatybę patvirtinančio asmens dokumento kopija. Už apdovanojimui pristatomų asmenų duomenų tikrumą atsako juos teikiančios organizacijos, institucijos ir pareigūnai. Apdovanojimui negali būti siūlomi politikai ir savivaldybės administracijos darbuotojai. Pateiktus pasiūlymus nagrinėja ir slaptu balsavimu galutinį sąrašą patvirtina savivaldybės Apdovanojimų taryba.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. http://www.kaunas.lt/index.php?2997915382 Archyvuota kopija 2014-12-16 iš Wayback Machine projekto. Kauno miesto savivaldybės teikiami apdovanojimai

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]