Erima

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Erima
Pramonėsporto prekės, drabužiai, avalynė
Įkurta1900 m.
Įkūrėjas (-ai)Remigius Wehrstein
Centrinė būstinėFulingenas, Vokietijos vėliava Vokietija
Produkcijasportinė apranga, avalynė, kamuoliai ir kt.
Tinklalapiserima.de

„Erima“ GmbHVokietijos sporto prekių gamintojas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1900 m. bendrovę įkūrė Remigius Wehrstein. Vėlesniais metais savininkas perdavė verslą kitiems valdytojams, tačiau pastarieji turėjo finansinių sunkumų. Kai 1936 m. Erich Mak pradėjo vadovauti, įmonė buvo pervadinta į „Erich Mak Sportartikelfabrik“. Po Antrojo pasaulinio karo prasidėjo kitas laikotarpis. Kadangi tuo metu buvo sunku gauti žaliavų, iš senų audinių ir drabužių buvo gaminamos palaidinės, kelnės ir pelerinos.

1951 m. įmonė pavadinta jos savininko ERIch MAk vardu ir gavo naują logotipą. ERIMA prekės ženklo simbolis populiarėjo. Firma pasireiškė maudymosi kostiumėlių srityje.

1960 m. ERIMA buvo oficialus Vokietijos sportininkų tiekėjas olimpinėse žaidynėse. 1964–1984 metais ERIMA be pertraukos buvo įvairių sporto asociacijų tiekėja olimpinėse žaidynėse.

FC Bayern München, Schalke 04, VfB Stuttgart, 1. FC Köln, 1. FC Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt ir daugelis kitų – aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose ERIMA aprūpino beveik visą Bundeslygą.

Daug sėkmingų Vokietijos rankinio ir tinklinio lygų klubų rinkosi ERIMA. 1974 m. Vokietijos futbolo rinktinė su Franz Beckenbauer ir kitais žaidėjais laimėjo 1974 m. pasaulio futbolo čempionatą dėvėdami „Erima“ aprangą.[1]

1976 m. dėl garbingo amžiaus ir įpėdinio neturėjimo Erichas Makas pardavė ERIMA. Adidas įsigijo labai pelningą įmonę, kurioje tuo metu dirbo apie 600 darbuotojų. Pakito įmonės logotipas. Dėl ypatingų sutarčių, kai kurios komandos pasirodydavo pakaitomis kas savaitę – su ERIMA arba Adidas marškinėliais.

1996 m. Adidas pavedė Wolfram Mannherz iš esmės pertvarkyti griūvančią įmonę. „Raudonasis rutulys“ tapo nauju prekės ženklo logotipu.

Logotipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]