Draideris

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Draideriai (angl. drider) – fantastinių chimerinių protingų būtybės, kurių kūnas yra didžiulio voro ir tamsiojo elfo kūnų kombinacija. Draiderių kūnas yra kentauriškas – didžiulio voro kūnas, kuris vietoj galvos turi elfo liemenį su rankomis ir galva.

Draideriai buvo sukurti apie 1983 m. žaidime Dungeons and Dragons, kur transformacija į draiderį yra tamsiųjų elfų deivės Lolth bausmė. Pavadinimo etimologija: drow 'tamsusis elfas' + spider 'voras'.

Draideriai žaidime Dungeons and Dragons[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tamsiojo elfo transformaciją į draiderį gali pradėti aukšto lygio Lolth dvasiškė arba pati Lolth. Transformacija labai skausmingam trunka daugiau kaip 12 valandų.

Draiderių įkandimas nuodingas, maitindamiesi jie turi gerti kraujo. Kai kur nurodoma, kad draideriai praranda lytį ir gebėjimą normaliai dauginti, kitur – kad draideriai išlaiko lytį, bet jų vaisingumas lyg ir sunyksta.

Draideriai tebeturi visus tuos gebėjimus (pvz., gebėjimą kerėti ir kt.), kuriuos tamsusis elfas turėjo prieš transformaciją. Jie tebeturi tamsiojo elfo protą ir atmintį. Draideriai gali turėti tokias pačiais kovines profesijas kaip ir tamsieji elfai. Dėl išlaikytos atminties ir patirtų kančių draideriai yra nuožmūs ir pagiežingi. Kai kurie draideriai paskiria gyvenimą tobulinti savo magiją, kad įgiję reikiamų galių atgautų savo ankstesnį kūną.

Draideriais tamsieji elfai bjaurisi, jų bijo, tad šie būna išstumti į tamsiųjų elfų gyvenviečių pakraščius, kur jie klaidžioja po dykynes, kartu su įvairiais vorais, tarp jų – didvoriais.

Draideriai kitur[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidime EverQuest yra draiderių tipo būtybės, vadinamos drachnidai (pavadinimo kilmė tikriausiai analogiška: drow 'tamsusi elfas' + arachnid 'vorinis gyvūnas'.

Drideriai egzistuoja ir Drowtales (tokia žiniatinklio komiksų svetainė) visatoje, kur egzistuoja trys draiderių tipai. Vieni jų yra civilizuoti, gimsta natūraliai, išsyk draideriai. Antrieji gimsta normaliai, bet būna prakeikti. Tretieji – sulaukėję, išprotėję draideriai.

Draiderių tipo būtybės egzistuoja ir virtualiame pasaulyje Second Life bei žaidimuose Doom 3 ir Quake.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]