Vilniaus diena

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Diena.lt)
"Vilniaus dienos" logotipas
"Vilniaus dienos" 2011 m. liepos 19 d. numeris

„Vilniaus diena“ – savaitraštis Vilniaus miesto gyventojams bei jo svečiams.

„Vilniaus diena“ daugiau nei 60-yje puslapių talpina koncentruotą informaciją apie Vilniaus savaitės įvykius ir aktualijas, Lietuvos ir pasaulio naujienų santrauką bei kultūros ir laisvalaikio dalį – renginių gidą, Vilniaus kultūros ir pramogų apžvalgas bei laisvalaikio skaitinius.

2018-ųjų rugpjūtį į Vilnių sugrįžęs savaitraštis leidžiamas kiekvieną pirmadienį ir 25 000 tiražu platinamas lankomiausiose Vilniaus vietose, bei yra vienas iš penkių skaitomiausių periodinių leidinių Vilniuje*.

(*remiantis TNS spaudos auditorijos tyrimo duomenimis)

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

"Vilniaus diena" nuo 2007 m. yra leidžiama žiniasklaidos kompanijos "Diena Media News". Nuo 2007 m. spalio 20 d. iki 2013 m. sausio 3 d. buvo leidžiamas kaip dienraštis. Keičiantis įmonės akcininkams, 2013 m. tapo savaitraščiu, leidžiamu kiekvieną ketvirtadienį, o 2014 m. leidyba buvo nutraukta.

2018 m. rugpjūtį „Vilniaus diena“ sugrįžo ir yra platinama lankomiausiose Vilniaus vietose.

UAB „Diena Media News“ pagrindinis akcininkas yra Mindaugas Mickevičius, jo valdoma bendrovė „Sunra“ ir Vytautas Stankus, įmonės direktorius – Tadas Širvinskas, o „Vilniaus diena“ redakcijai nuo 2018-ųjų m. vadovauja vyriausiasis redaktorius Alfredas Zdramys.

Įmonei priklauso dienraščiai „Kauno diena“ ir „Klaipėda“, savaitraštis „Vilniaus diena“, žurnalai „Sveikata“, „37O“ ir kt. bei naujienų portalai diena.lt, kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]