Die Tageszeitung

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Die tageszeitung)
Die Tageszeitung
Kalbavokiečių
TipasDienraštis
FormatasBerliner
Leidėjastaz, die tageszeitung Verlagsgenossenschaft eG
RedaktoriusGeorg Löwisch
Įsteigta1978 m.
BūstinėBerlynas, Vokietija
Tiražas53 394 (2017 m.)
ISSN0931-9085
Svetainėtaz.de

„Die Tageszeitung“ (stilizuotai die tageszeitung, sutrump. taz) – žiniasklaidos kooperatyvui priklausantis vokiškas dienraštis. Įsteigtas 1978 m. Berlyne kaip nepriklausomo, progresinio ir kairiosios politinės pakraipos judėjimo dalis. Laikraštyje rašoma politinėmis, socialinėmis temomis, kaip antai nelygybė, taip pat tiek vietos, tiek tarptautinės ekologinės krizės klausimais bei kitomis temomis, kuriomis nerašoma labiau tradiciniuose ir konservatyvesniuose laikraščiuose. Savo gyvavimo laikotarpiu laikraštis nekartą išreiškė palaikymą Vokietijos žaliųjų partijai.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Laikraštis įsteigtas 1978 m.[1] Nuo gyvavimo pradžios taz buvo laikomas alternatyva populiariajai spaudai. Kaip viena iš laikraščio alternatyvaus požiūrio į žurnalistika išraiškų galima laikyta tai, jog iki 1991 m. visiems redakcijos darbuotojams buvo mokami vienodi atlyginimai.

Nuo 1992 m. „Tageszeitung“ priklausė daugiau nei 13 500 žmonių kooperatyvui. 1995 m. tapo pirmuoju Vokietijos nacionaliniu laikraščiu, kurio visų leidimų turinys tapo plačiai prieinamas internete.

Pradžioje laikraštis leistas visoje šalyje. Atskiras leidimas ėjo Berlyne. Vėliau buvo įkurdintos redakcijos Šiaurės Reine-Vestfalijoje, Hamburge ir Brėmene. Kai pastarieji leidimai buvo sujungti į vieną taz nord, Šiaurės Reino-Vestfalijos redakcija užsidarė 2007 m. liepą.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „European News Resources“. NYU Libraries. Suarchyvuotas originalas 2015-01-28. Nuoroda tikrinta 2015-01-24.