Vokietijos notarų rūmai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Bundesnotarkammer)

Vokietijos notarų rūmai (vok. Bundesnotarkammer – Federacijos notarų rūmai) – viešosios teisės korporacija Vokietijoje, vienijanti 21 notarų rūmus. Federalinių žemių notarų rūmai vienija apie 9 000 notarų (2008 m.).

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Federaliniai Vokietijos notarų rūmai atstovauja Vokietijos notarams nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis. Taip pat dalyvauja teisėkūroje, teikia nuomones ir ekspertines išvadas dėl teisės aktų projektų, įstatymų iniciatyvų, federalinių ministerijų sudaromose ekspertų bei darbo grupėse. Taip pat šviečia ir kelia notarų kvalifikaciją.

Federaliniai Vokietijos notarų rūmai nevykdo notarų (veiklos) priežiūros. Atskiri notarai priklauso ne federaliniams, o žemės notarų rūmams, esantiems prie aukštesniųjų žemės teismų.

Bundesnotarkammer veda vad. Centrinį rūpybos registrą vok. Zentrales Vorsorgeregister der Bundesnotarkammer (BNotK), kuriame registruojami rūpybos įgaliojimai (Vorsorgevollmacht) bei rūpybos sandoriai (Betreuungsverfügung).

Leidžia kasmėnesinis teisės mokslo dalykinis žurnalas apie notariatąVokietijos notarų žurnalas“ (vok. Deutsche Notar-Zeitschrift, DNotZ) -

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]