Bomberis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Bomberis

PavadinimasBomber
Kilmės šalis Italija
RežisieriusMichele Lupo
Scenaristas (-ai)Marcelo Fondato
Francesco Scardamaglia
VaidinaBud Spencer
Metai1982
Žanraskomedija
Trukmė101 min.
Kalbaitalų ir anglų
IMDb įrašas

Bomberis – 1982 m. sukurta italų veiksmo komedija, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Badas Spenceris. 1985 m. šis filmas buvo populiariausia juosta Vengrijoje, kur pagal bilietų pardavimus aplenkė Styveno Spylbergo 1975 m. filmą „Nasrai“ ir „Badis keliauja į Vakarus“, kuriame taip pat vaidino Badas Spenceris.[1]

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Bud Spencer – Badas Graciano / Bomberis
  • Jerry Cala – Džeris
  • Stefano Mingardo – Džordijo Dezideri
  • Kallie Knoetze – Rosko Danas
  • Angela Campanella - Lauretta

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Prieš daug metų Badas, pravarde Bomberis, pralaimėjo nesąžiningą bokso dvikovą Rosko Danui ir, nesiekęs revanšo, pasitraukė iš sporto. Dabar jiedu vėl susitinka: Badas – darbo netekęs jūreivis, o Rosko – JAV armijos karininkas, su savo daliniu dislokuotas Italijoje ir mokantis bokso kareivius.

Badas susipažįsta su nevykėliu bokso treneriu Džeriu, kurio mokiniai rengiasi kovai su Rosko kareiviais ir kalbina Bomberį tapti treneriu. Šis pradžioje atsisako, tačiau muštynių bare metu pamato perspektyvų jaunuolį Džodžiją ir persigalvoja.

Bokso dvikovoje Džordijas nugali Rosko karį ir šie kerštaudami sudegina Džerio mokyklą. Rosko visaip stengiasi pervilioti gabų boksininką pas save, o prieš sekančią dvikovą, padedamas vietinių nusikaltėlių, jį paperka. Džordžijas pralaimi, tačiau užsidirba pinigų. Nusivylęs Badas su juo susipyksta ir Džordžijas, metęs boksą, tampa reketininku.

Matydamas tokį mokinio nuopuolį, Badas stengiasi atvesti jį į teisingą kelią. Galiausiai Džordijas persigalvoja ir meta iššūkį ringe pačiam Roskui.

Pirmasis dvikovos raundas sukelia Badui įtarimų, kad dvikova vėl vyksta nesąžiningai. Supratęs, kad prieš kovą nusikaltėliai Džordžijui, kaip kažkada ir jam, sulaužė ranką, Bomberis pats eina į ringą išsiaiškinti santykių su Rosku.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Bomber trivia at IMDb.com