Naudotojas:AdrianMessner/sandbox

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Benutzer:AdrianMessner/sandbox)

Ryanas Martiny (angl. Ryan Martinie; g. 1975 m. rugpjūčio 6 d. Peorijoje, Ilinojaus valstijoje) – amerikiečių bosistas grodamas muzikinėsje grupėje „Mudvayne“. Jis gerai žinomas už savo komplikuotas bosines melodijas ir unikalų grojimo stilių. Groja „Mudvayne“ nuo 1998 m.

Mudvayne[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Mudvayne“ susiformavo 1996 m. Nors iš pradžių turėjo kitą bosistą su kurio išleido savo debiutinį albumą 1997 m. „Kill, I Oughta“, grupės nariai kvietė R. Martiny prisijungti prie „Mudvayne“ po jo grupės „Broken Altar“ koncerto., jis prisijungė grupę „Mudvayne“. Supratęs, jog „Mudvayne“ grupės muzikantai taip pat turi rimtą požiūrį į savo muziką, R. Martiny sutiko prisijungti. Gavęs iš kritikų daug gerų atsiliepimų R. Martiny tapo kultiniu bosistu. Kritikai rašo, kad jo stilius „suteikia Mudvayne visai naują matmenį“.

Kurai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

R. Martiny pakvietė dalyvauti gitaristo ir vokalisto Scott Von Heldt sukurtame projekte „Kurai“. Projektui būgnus groja Abel Vallejo, grupės „Korn“ būgnų technikos patarėjas. Jie išleido savo pirmajį EP „Breaking The Broken“ 2013 m. gruodžio 17 d.