Benas Lainas (Dingę)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Ben Linus)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Bendžaminas Lainas

Michael Emerson vaidina Bendžaminą Linusą
Pirmas pasirodymas One of Them
Pagrindiniai epizodai The Man Behind the Curtain
The Shape of Things to Come
Informacija
Vardas Bendžaminas Lainas
Amžius 41
Gyvenamoji vieta {{{gyveno}}}
Profesija Buvęs Kitų lyderis
Vaidina Michael Emerson


Bendžaminas „Benas“ Lainas (angl. Benjamin „Ben“ Linus) yra fiktyvus veikėjas ABC televizijos seriale Dingę, kurį vaidina Maiklas Emersonas. Tris pirmuosius serialo sezonus jis praktiškai vadovavo „Kitiems“ ir atliko antagonisto vaidmenį, ketvirtajame „Dingusių“ sezone jis tapo tam tikru antididvyriu.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iki atvykimo į salą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bendžaminas Lainusas visiems tvirtino esąs gimęs saloje ir joje gyvenęs visą savo gyvenimą, tačiau jis iš tikrųjų gimė Jungtinėse Valstijose, 51 km nuo Portlando Oregone; nežinomais metais, gruodžio 17 dieną, Rodžerio ir Emilės Lainusų šeimoje. Emilė laukėsi septintą mėnesį ir netikėtai pradėjo gimdyti vaikščiodama miške, ji vėliau dėl komplikacijų mirė. Beno tėvui sunkiai sekėsi susirasti darbą ir jam jį pasiūlė Horacijus Gudspidas, padėjęs Rodžeriui kai gimė sūnus.

Iki lėktuvo katastrofos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dešimtmetis Benas atvyksta į salą.

Atvykęs į salą, Rodžeris pradėjo dirbti pagalbiniu darbininku DHARMA Iniciatyvoje, tuo tarpu Benas ėjo į mokyklą, kur susidraugavo su vienmete Ane. Vos tik jiems atvykus į salą, Benas regėjime pamatė savo motiną, stovinčią prie lango, tačiau ji greitai dingo. Rodžeris ėmė smarkiai gerti ir kaltino sūnų dėl žmonos mirties. Per Beno gimtadienį, Anė parodė jam dvi iš medžio išdrožtas figūrėles, vaizduojančias juos abu. Anė berniukui davė savo figūrėlę, o jo pasiliko sau, sakydama, kad taip jie visada bus drauge. Grįžęs namo, Benas tėvą rado girtą. Rodžeris užmiršo sūnaus gimtadienį, tardamas, jog nepajėgia švęsti tos dienos, kai Bendžaminas nužudė jo žmoną. Benas išbėgo į džiungles, kur vėl pamatė savo motiną, kitapus ultragarso tvoros. Kai jis bandė ją pereiti, Emilė pasakė, jog tam dar ne laikas. Kitą kartą Benas galutinai išsiruošė pabėgti į džiungles, tačiau jį sulaikė Ričardas Alpertas, vienas iš „priešiškųjų“, kurie kovojo prieš DHARMA Iniciatyvą. Benas išsakė savo neapykantą Iniciatyvai ir paprašė leisti prisidėti prie jų. Alpertas sutiko jį priimti, tačiau paprašė gerai dėl to pagalvoti ir būti labai kantriam.

Po daugelio metų, Benas tapo tokiu pačiu darbininku kaip ir jo tėvas. Rodžeris ir vėl pamiršo sūnaus gimtadienį, tačiau pakvietė jį tėviškai pasikalbėti ant stalkalnio, kai tik nugabens atsargų krovinį į Perlo stotį. Sėdėdami furgone ant stalkalnio, Rodžeris pasakė, jog kitais metais pasistengs neužmiršti sūnaus gimtadienio, tačiau šis metė, kad jo kantrybė baigėsi, greitai užsidėjo dujokaukę ir atkimšo nuodingų dujų kanistrą. Joms pasklidus automobilyje, Rodžeris mirė. Kai Benas sugrįžo į Dharmos miestelį, jis surado visus Iniciatyvos narius išžudytus nuodingųjų dujų, taip pat ir Horacijų Gudspidą, kurio vienintelio kūnui parodė pagarbą ir užmerkė jo akis. „Kiti“ įžengė į miestelį ir Bendžaminas prisidėjo prie jų. Jie palaidojo kūnus masinėje kapavietėje ir apsigyveno Dharmos miestelyje. Benas nusprendė palikti tėvo lavoną furgone.

Nežinomu būdu Benas tapo tam tikru „Kitų“ vadovu, nors Džuljeta tvirtino, jog grupė pati priiminėjo sprendimus. Benas išliko vienintelis, kuris galėjo bendrauti su tikruoju jų lyderiu Džeikobu ir pranešti jo valią „Kitiems“.

Šešiolika metų prieš lėktuvo katastrofą, „Kiti“ pagrobė Danielės Ruso naujagimę dukterį Aleks. Neminimomis aplinkybėmis, Benas tapo netikru jos tėvu ir išaugino kaip vieną iš „Kitų“. Aleksandrai jis pasakė, jog jos motina mirusi.

Dvi dienos prieš okeaninio skrydžio 815 katastrofą, Benas sužinojo, kad turi stuburo naviką. Pamatęs lėktuvą nukrentant, jis liepė Etanui ištirti fiuzeliažą, o Gudvinui - galinę lėktuvo sekciją, kuri nukrito kitoje vietoje. Benas atsikratė Gudvino dėl savo jausmų Džuljetai.