Ark: Survival Evolved

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ark: Survival Evolved
Kūrėjas Studio Wildcard, su pagalba iš „Instinct Games“, „Efecto Studios“ ir „Virtual Basement“
Leidėjas Studio Wildcard
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2015 m. („early access“), 2017 m.
Žanras (-ai) Išgyvenimo žaidimas
Režimas Vieno ar daugelio žaidėjų
Reitingai
Platforma Microsoft Windows, Mac OS, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS, Nintendo Switch
Versija
Variklis Unreal Engine
Platinimas Steam
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys
survivetheark.com

Ark: Survival Evolved (stilizuotai rašoma kaip ΛRK) – atviro pasaulio išgyvenimo žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas įmonės „Studio Wildcard“.

Žaidėjas žaidžia pirmojo arba trečiojo asmens perspektyva ir siekia išgyventi dirbtiniame pasaulyje, vadinamoje „Arkoje“, kuri paviršutiniškai imituoja natūralią ekosistemą su Žemėje seniai išnykusiais gyvūnais (dinozaurais, pterozaurais, mamutais, megalodonais, mozazaurais ir kt). Žaidėjai turi galimybę įvairiais būdais „prisijaukinti“ daugumą gyvūnų ir naudoti juos kovai, resursų rinkimui bei kitais tikslais. Vėliau išleistuose papildymuose „Scorched Earth“, „Aberration“ ir „Extinction“ atsirado ir pilnai fantastinių gyvūnų, neturinčių jokio atitikmens paleontologijoje: vyvernai, uolų drakonai ir kiti. Taip pat žaidėjai gali gamintis įvairius įrankius, statytis pastatus, burtis į gentis ir kovoti prieš kitas gentis, įveikti sunkius „bosus“. Po visą žemėlapį išmėtytuose fiktyvių ankstesnių į Arką patekusių žmonių užrašuose žaidėjai gali rasti įvairias užuominas apie šį dirbtinį pasaulį ir kaip jis veikia. Įveikus bosus, atskleidžiama dar daugiau pasaulio istorijos. Pirmoji arka vadinosi Sala (angl. The Island), istorija vėliau buvo tęsiama kaip DLC išleistose arkose „Išdeginta žemė“ (angl. Scorched earth, dykumų tema) ir „Aberration“ (sugadinta arka, kurioje žmonėms įmanoma išgyventi tik giliuose urvuose).

Neskaitant mokamų DLC, yra ir nemokamų Arkų, sukurtų pačių žaidėjų arba žaidėjų su „Studio Wildcard“ pagalba – konkursus laimėjusiems modifikacijų ir arkų kūrėjams įmonė moka 4000 dolerių per mėnesį už jų darbą.[1] Populiarios nemokamos DLC arkos yra „Ragnarok“, „The Centre“, „Volcano“. Įvairios nemokamos modifikacijos patobulina žaidimo prietaisus, įrankius ir talpas, statybą, ar prideda naujų įrankių, gyvūnų, dekoracijų ir panašiai.

Nuorodos ir šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]