Aptarimas:Wikimedia Lietuvai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Viešieji ryšiai[redaguoti vikitekstą]

Palankus metas[redaguoti vikitekstą]

Artimiausiu metu klostosi dvi itin palankios aplinkybės Vikipedijos idėjų platinimui ir viešųjų ryšių akcijai.

  • Statistinis jubiliejus: 10 000 straipsnių – “apvalesnio” jubiliejaus greitai nesulauksime.
  • Laikas : po Kalėdų iki pat Trijų Karalių nieko rimta politikoje nevyksta, štilis. Žiniasklaida turėtų apie ką pranešti visuomenei.

Pirmieji žingsniai[redaguoti vikitekstą]

  • Nuspręsti, AR mums TO REIKIA.
  • Nuspręsti, ar DAROM ?
  • Išsiaiškinti, ką galime padaryti.
  • Pasidalinti darbais.

Laisvosios enciklopedijos idėjos platinimo formos[redaguoti vikitekstą]

Visų pirma reikėtų pasikonsultuoti su PR specialistais (gal kas turite pažįstamų viešųjų ryšių agentūrose ?) . Jie padėtų puikiai pasirinkti tinkamiausią taktiką ir priemones. Tam, kad forma atitiktų turinį. Nes kartais turinys būna neblogas, bet netinkama forma viską sugadina.

Ėjimas į viešumą patiems ?[redaguoti vikitekstą]

Gal būtų įmanoma surengti mini spaudos konferenciją (keliolika minučių) ? Pavyzdžiui, gražiai pasiprašyti pas agentūrą BNS (juk jie turi savo patalpas). Pasikviesti keletą žurnalistų (perskambinant per redakcijas), paprašyti Žurnalistikos instituto studentų (atstovybės) pagalbos. Galbūt įmanoma veikti per AKL Lietuvai organizacijos turimus resursus (patalpas, žmogiškuosius išteklius ir kt.).

 1. AKL, o ne AKL Lietuvai (Atviras Kodas Lietuvai Lietuvai);
 2. AKL savo patalpų kaip ir nelabai turi, AKL „biuras“ yra UAB „Lema“ patalpose netoli Šilo tilto.
 3. Žmogiškų išteklių.. kaip jums atrodo ko AKL patiems labiausiai trūksta? :)
 4. Sukurpkit raštelį su mintimis ir nusiųskit į AKL <akl@akl.lt> konferenciją. Gal kuo nors kas nors galės padėti. ;)

Organizacijos steigimas[redaguoti vikitekstą]

Gal jau pats metas kažką kurti – ir ne tik elektronine forma ? Kol kas dar nėra faktinės būtinybės... Šis klausimas paliekamas pamąstymams, kai Vikipedija padidės bent iki 20 000 str. Tai bus ne anksčiau kaip ~ 2007 m.

Idėjos 2007 metams[redaguoti vikitekstą]

Bus galima įsisteigti arba paprašyti, kad mus įsteigtų (pvz., AKL Lietuvos, kad jie įsteigtų tokią organizaciją kaip Wikimedia Lietuvai). Arba kitokiu pavadinimu. Jie pagal savo įstatus tai gali. Arba sušaukiant Steigiamąjį susirinkimą.

Įstatus padėtų sukurti NVO informacijos ir paramos centras.

Taigi susikuriame popieriuką, susižinome visus NVO steigimo formalumus ir rengiame Steigiamąjį susirinkimą. Prašome AKL Lietuvai globos (informacijos, patarimų, patalpų, ryšių vadybos patirties).

Tada turėtume savo tapatybę (būtume oficiali organizacija), atstovą spaudai, pagaliau savo antspaudą ir sąskaitą banke (rėmėjams).

Tolesnė Vikipedijos reklama[redaguoti vikitekstą]

Vikipedija - produktas. Norint jį įsiūlyti, nepakanka geros kokybės. Tikslingas informacijos platinimas (reklama) dažnai suvaidina esminę rolę. Kai kurios mintys jau buvo išreikštos Aptarimas:Pradžia. Tereikia jas įgyvendinti.

Ir nepamiršti svarbiausio - Laisvosios enciklopedijos idėjų platinimo, pasinaudojant palankiomis aplinkybėmis DABAR.

Darbai[redaguoti vikitekstą]

  • Pasitarti su viešųjų ryšių žinovais, KAIP, KUR, KADA galima skelbti visuomenei apie Laisvąją enciklopediją (kada ir kokia forma).
  • Susitarti dėl NVO organizacijos pavadinimo (jei planuojam steigti).
  • Nuspręsti dėl visuomenės informavimo (naujienos platinimas per agentūras, ar oficialus susirinkimas, ar speciali press-konferencija : ). Galimi (oficialūs) to pagrindai - 10 000 jubiliejus, Wikimedia Lietuvai steigiamasis susirinkimas, kreipimasis į visuomenę prašant prisidėti kuriant ir tobulinant Laisvąją enciklopediją.
  • Simbolikos sukūrimas (Vikipedija, Wikimedia Lietuva, Wikimedia Lietuvai ar kt.) - kad būtų galima nusifotografuoti simbolikos fone (spaudos straipsnių iliustracijoms).
  • Prisikalbinti partnerius (pvz., AKL Lietuvai valdybą), rėmėjus (konsultacinius, taip pat idėjinius, finansinius etc.) dėl planuojamos Vikipedijos viešųjų ryšių akcijos.


Ooom 21:54, 2 Gruodžio 2005 (EET)

Pastebėjimas[redaguoti vikitekstą]

Iki šiol nėra pavykę susirinkti prie alaus daugiau nei trims žmonėms iš wikipedijos, ką jau ten kalbėti apie formalią organizaciją.Dirgela 18:48, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Pritariu, tuo labiau kam reikalinga organizacija. Wikipedijos tikslas kurti enciklopediją. Nemanau, kad organizacija Wiki Lietuva, ar kaip ji ten besivadintų, padės tai daryti. Beto įsteigus tokia organizaciją, mirtų pati wikipedijos idėja, nes kaip ir atsirastų organizacija, kuri koordinuoja wiki kūrimą de facto, o dabar ir be organizacijos ir taip wikipedija po truputį didėja ir plečiasi. Beto organizacijoms reikia pinigų ir bet kokiai veiklai kaip reklamai ir kt veiklai reikia pinigų. Nauvu tikėtis, kad kas nors jų ims ir duos. Į AKL nereikia žiūrėti jiems pinigai irgi nepamaišytų ir nemanau, kad jie geranoriškai jais dalintusi.--qwarc 20:45, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Dėl vardų srities[redaguoti vikitekstą]

Gal verta šį straipsnį perkelti į projekto vardų sritį, nes į straipsnį kol kas nepanašu? knutux 15:25, 23 Gruodžio 2005 (EET)

Mano galva jis labiau tiktų į autoriaus User:Talk sritį. Dirgela 20:50, 28 Gruodžio 2005 (EET)