Aptarimas:Vokietijos Demokratinė Respublika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nežinau ar tinkama apibūdinti ją kaip komunistinė valstybė, o gal socialistinė, o gal kaip pavadinime demokratinė. Siūlyčiau rašti paprastai: VDR - (tada ir tada) egzistavusi valstybė. arz 19:26, 2007 Sausio 3 (EET)

Kadangi šios valstybės pagrindas buvo komunizmo idealogija, tuo ji skyrėsi nuo kitų Vokietijos dalių. Pavadinti demokratinė būtų didelė klaida, nes dauguma valstybių, kurių pav. yra demokratinė beveik visada yra nedemokratiškos. --Atlantas 22:31, 2007 Sausio 3 (EET)
Aš šiek tiek ne apie ką rašyti, nes labai jau tiesmukai - "komunistinė". Jei taip, tai kodėl prie TSRS straipnyje neparašyta jog "TSRS - totalitarinio režimo komunistinė valstybė , gyvavusi nuo 1922 metų gruodžio 30 d. iki 1991 gruodžio 25 d.".

Kaip suprantu, ten viskas paprasčiau — "TSRS - valstybė, gyvavusi nuo 1922 metų gruodžio 30 d. iki 1991 gruodžio 25 d." Ir tai labai geras ir paprastas apibūdinimas. Kas įdomiausia skyriuje "Politika" niekaip nerandu, bent vienos partijos, kurios pavadinime būtų žodis "komunistų" ar "komunistinė", todėl manau, jog rašant apibūdinima reikėtų vengti emociškojo žodžio "komunistinė". arz 23:11, 2007 Sausio 3 (EET)

Na, jei valstybę valdė komunistinė Sovietų Sąjunga, tai ir įdiegė analogišką sistemą. Ir nereikia stengtis būti labai atsargiems, kad čia ko nors neužgavus. Tiesa yra tiesa, ir visų pripažįstama. Atvirai šnekant man tai vienodai, bet žodis socialistinė nebūtinai reiškia komunistinė, o komunistinė bus visad socialistinė. Todėl parašius komunistinė bus aiškiausiai. O dėl politikos skyrelio, gali būti, kad jis nepilnai parašytas. --Atlantas 23:43, 2007 Sausio 3 (EET)