Aptarimas:Vikipedijos kritika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Mano nuomone, lietuvišką vikipediją atstovauja katalikiškai valdančiųjų ir akademinių sluoksnių pasaulėžiūrai, dotėl kai kurie dalykai (kopromituojantys ar prieštaraujantys (ar tik galintys tą iššaukti) katalikybei aplamai) šičia nėra pageidaujami, o jau esami – atitinkamai „prižiūrimi“. Taip pat pažymėtinas kai kurių administratorių nemandagumas ir net agresyvumas nesutinkantiems su jųjų nuomone. Prisidengus projekto apsaugojimu nuo „vandalų“ vygdoma paprasčiausia cenzūra. Kaip čia galima kalbėti apie visos žmonijos sukauptą žinyną, kai nebeeinama į jokius kompromisus, neieškoma sutarimo ar kokio nors galimo aukso vidurio? Bardulas. 17:02, 2007 Vasario 11 (EET)

Pritariu kai kuriems išreikštiems argumentams, ypač dėl kai kurių administratorių (pirštais nerodysim) savivalės, naujų narių negerbimo. Nemanau, kad naujokai čia lieka ilgiau nei savaitei, nebent patys ištvermingiausi, nes tenka atremti administracijos puolima, kuriems viskas blogai ir niekas netinka. --Rtz aptarimas 17:06, 2007 Vasario 11 (EET)

Ir aš sutinku - Vikipedijoje dirbti neįmanoma, keisčiausi dalyvių vardai, neleidžiama aprašinėti savo sapnų ir fantazijų. Koncentracijos stovykla tiesiog, ypač turint galvoj administratorių brutalumą. Blogiausia, kad visas internetas tai vikipedija, todėl negaliu daugiau niekuo užsiimti tik bandyti rašyti į Vikipediją, tačiau dėl administracijos priespaudos tai vis sunkiau ir sunkiau, reiks matyt į žmogaus teisių komitetą kreiptis ar demokratijos gynimo lygą.--Dirgela 06:36, 2007 Vasario 12 (EET)
Bardului: aptarimų puslapiai ir skirti sutarimo ieškojimui. Tamstos pareikšta nuomonė daugumai buvo nepriimtina, ir tiek, jeigu turite omeny diskusiją dėl nelietuviškų slapyvardžių. O jeigu ne tai turite omeny, tai nematau kur pateikėte čia bent vieną pavyzdį ar argumentą. Cenzūra reikalinga, kitu atveju didelis procentas puslapių atrodytų kaip "labas aš arabas". Siekiama informaciją pateikti neutraliai ir be vertinimų, ir nebrukant jokių pasaulėžiūrų. O dėl nemandagumo ir visa kita, visi yra žmonės o ne mašinos, tuo labiau asmeniškai nematau prasmės bandyti suprasti tokius kaip tamsta, kurie prie projekto kol kas prisideda tik kritika ir na, patys suprantate. ~ Mea 17:38, 2007 Vasario 11 (EET)

Suklydau truputį, ne visai "tik", bet turbūt tai esmės nekeičia ~ Mea 17:47, 2007 Vasario 11 (EET)

Buvo bandymų prisidėti, bet kaip jau sakiau, darbas buvo išdėtas į šuns dienas ir tuom pasibaigė... --Rtz aptarimas 17:58, 2007 Vasario 11 (EET)

Kuris darbas buvo išdėtas į šuns dienas? Pagal istoriją tai bent jau nesimato (na gal kas buvo ištrinta, nežinau). Cenzūros čia nevykdoma, tik naikinami vandalizmai (vėlgi, esu čia jau pakankamai ilgai ir nemačiau dar nė vieno nepagrįstai ištrinto straipsnio). Katalikybės puoselėjimas? Nesąmonė, nemažai čia išvis netikinčių į dievą, tarp jų ir aš. Jei kalba eina apie scientologija, tai katalikybė čia ne prie ko. Nors čia ir aš sutinku, kad tą straipsnį reikėtų keisti. Apskritai religiniai straipsniai kelia daug diskusijų, nes jie neretai nebūna neutralūs. Dėl nemandagaus elgesio, jį neretai iššaukia nemandagus elgesys ir iš kitos pusės (prastas pasiteisinimas, bet tokie yra žmonės). Kas dėl ilgai vykusios diskusijos dėl slapyvardžių, nesupratama, ką norite pasakyti? Kad visi čia juos pasikeistų? Prie projekto gali prisidėti tiek lietuvis, tiek rusas, tiek lenkas, tiek bet kokios kitos tautybės žmogus ir jie visi lygūs. Vienų tikslai vienoki, kitų kitoki. Smagu, jei jūs propaguojat baltiškus vardus, bet nereikia to reikalauti iš kitų (tai projektui neturi reikšmės). Kas dar jums atrodo blogai šiame projekte? Būtų gerai matyti ir konkrečius pavyzdžius. --Vezhlys 18:24, 2007 Vasario 11 (EET)
Vikipedija - neutrali religiniu požiūriu, todėl neatstovauja katalikiškai ar kokiai kitai religinei pasaulėžiūrai. --Atlantas 18:44, 2007 Vasario 11 (EET)
Tai panašėja ši diskusija pilstymu iš tuščio į kiaurą, niekas ir nesako kad viskas čia tobula, trūksta daugiau išmintingų galvų, savo nuomonę išsakančių ne abstrakčiais dalykais, o galinčių prisidėti konkrečiais darbais. Kritika adminams ir "akademinio sluoksnio" atstovams, yra tam tikra dalim būtina, bet su sąlyga, kad problemas padės spręst ir pats kritikuotojas. Todėl "šičia" ir padėkime tašką, o kablelį, ten kur reikia - prisidedant prie straipsnių tobulinimo--Xportas 19:36, 2007 Vasario 11 (EET)