Aptarimas:Vieningasis Lietuvių Nacionaldarbininkų Sąjūdis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Neginu VLNDS, bet negaliu sutikti su Hugo.arg keitimu [1], kadangi gaunasi šioks toks netikslumas - ksenofobija, antisemitizmas ir rasizmas šiaip ar taip ir yra tas kai kurių visuomenės dalių supriešinimas, tačiau rašant tokį teiginį, reikėtų žodį "garsėja" keisti į "vertinama kaip" (...vertinama kaip skatinanti visuomenės supriešinimą). O su homofobija gaunasi išvis išpūstas reikalas - kokia čia homofobija jei kovojama prieš homoseksualizmo plitimą visuomenėje? Tokiu atveju ne viena sąmoninga partija, besilaikanti konservatyvios ideologijos, ir nepritarianti homoseksualų manifestui, turėtų būti apkaltinta homofobijos kurstymu, taigi gaunasi labai subjektyvus stilius, juolab, kad homoseksualumo temos išvis turėtų būti liečiamos atsargiai. Tad siūlau pagalvoti, ar dėl papildomų 55 baitų apsimoka rašyti tokius subjektyvius teiginius. --Viskonsas 21:12, 2008 liepos 10 (EEST)

Yra ir kitas esamo sakinio trūkumas: „garsėja“ nelabai tinka jau vien dėl to, kad nelabai aišku, ar minėta organizacija išvis yra garsi - atlikus paiešką pagal straipsnio pavadinimą, „Google“ randa penkiolika (15) puslapių (įskaitant šį Vikipedijos straipsnį, „Delfi“ komentarus ir pan.)... Sakyčiau, greičiau galima klausti, ar ši „garsėjanti“ organizacija yra reikšminga... --Martynas Patasius 22:29, 2008 liepos 10 (EEST)

Viskonsui siūlau pasiskaityti straipsnio Homofobija apibrėžimą, nes tokie pasakymai kaip kokia čia homofobija jei kovojama prieš homoseksualizmo plitimą visuomenėje? kelia juoką. Čia ji būtų "aš gink dieve ne rasistas, tik labai nemegstu juodukų" :) * Hugo ¿díme? 22:43, 2008 liepos 10 (EEST)

Atsiimu savo žodžius dėl žodžių „visuomenės kiršinimas“ netikslumo. Kai kurių aspektų buvau nežinojęs, todėl taip ir teigiau. O dėl homofobijos kurstymo - nenoriu, kad čia būtų pučiami burbulai. Pačio žodžio homofobija prasmė yra išpūsta. Kas pasisako prieš lytinį gėjų santykiavimą viešai ar jų santuokas, tas jau neva homofobas. Mano supratimu homofobija galima laikyti homoseksualų represijas ar jų teisių kaip eilinių žmonių pažeidinėjimą (įvairiarūšį smurtą). Viskas. O kiek žinau, VLNDS tik smerkia homoseksualizmą, ir po kol kas negirdėjau, kad kada nors būtų paminėta, kad VLNDS pasisako už LGBT represijas. --Viskonsas 23:46, 2008 liepos 14 (EEST)

Atsiprašau parašius neteisingą ministeriją. Tiesiog matyt vakar rašiau pernelyg paskubomis. --Viskonsas 19:57, 2008 liepos 15 (EEST)