Aptarimas:Velomobilis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Prašau šį straipsnį keisti tik tuomet, kai suprantate kas tai yra velomobilis ar gulsčias dviratis (recumbent). Priešingu atveju paskaitykite angliškus ar vokiškus straipsnius apie velomobilius bei recumbent bicycle (vok. liegerad)

--Mantas.

Naudotojas:Knutux ištrynė teiginį „Nemažai kokybiškų velomobilių Lietuvoje yra pagaminęs Rimantas Martinkėnas, kuris juos gamina iki šiol.“ Esą nėra šaltinio... Bet gi tekstas buvo su nuoroda į susijusį šaltinį. Be to, nematėme šaltinio, kuris prieštarautų ištrintam teiginiui... Leiskime rašyti tiems, kas žino ką rašo.

Va konkretūs įrodymai per daug aktyviems enciklopedijos tekstų trynėjams: http://www.velomr.projektas.lt/tekstai.php?subaction=showfull&id=1073828491&archive=&start_from=&ucat=3 Tikiuosi skaityti mokate ir dabar jau nesikinčysite, kad „Nemažai kokybiškų velomobilių Lietuvoje yra pagaminęs Rimantas Martinkėnas, kuris juos gamina iki šiol.“

Šaltiniai dedami ne kuriant nuorodas tekste (kas ir toliau bus atmetama), bet naudojant <ref> žymes. O dėl "skaityti mokate" - kažkaip iš užrašo "590 - Puslapis neveikia" niekaip neišeina padaryti išvados, kad kažkas kuria velomobilius. knutux 07:57, 2007 rugsėjo 24 (EEST)
Tai kad veikia man ta nuoroda, esu gal 30 kartų ten lankęsis per pastaruosius 2 metus, dabar vėl patikrinau - veikia ! Mantas
Šiandien jau veikia, tačiau nelabai suprantu kuo čia ta nuoroda susijusi - juk tai tiesiog asmeninė svetainė, taigi nei šaltinis, nei argumentas. knutux 11:57, 2007 rugsėjo 26 (EEST)
Toks jausmas kad tu tiesio pažiūri į antraštę ir daugiau nieko neskaitai :( Ten juk yra nuoroda į straipsnį, parašyto A.Zauko – Šiaulių dviračių muziejaus vyr. muziejininko. Beje, ar tu kada nors bent esi važiavęs velomobiliu, kad taip aktyviai viską trini? Nemanai, kad toks neatsakingas tavo elgesys (kitų žmonių darbo sunaikinimas) tiesiog atbaidys straipsnių rašytojus iš wikipedijos ? Jei nelabai ką išmanai apie biotransporto ekipažus ir nelabai moki naudotis interneto paieškos sistemomis (ten iškart gali surasti įrodymus, kad A.Zaukas yra Šiaulių dviračių muziejaus vyr. muziejininkas ir jo parašyti straipsniai yra tikrai rimtas įrodymas, žr. pvz http://www.museums.lt/Zurnalas/Zurnalas1/reng_ausros.htm ) tai gal bent jau netrink kitų parašytos informacijos, kuri buvo daug kruopščiau peržiūrėta ir atrinkta nei tu peržiūrėjai prieš trindamas ?
Beje - http://www.velomobilis.lt yra tiesiog komercinės firmos puslapis, įdėtas į šitą straipsnį pačio firmos savininko (aš jį žinau asmeniškai, taip pat kaip ir R. Martinkėną), tačiau tu jo netrini, bet trini kitas analogiškas nuorodas į kitus velomobilių gamintojus ? Gal kažkas tau pinigų moka, kad ištrintum nuorodas į konkurentus ? Aš nemanau, kad reikia trinti nuorodą į velomobilis.lt, tačiau palikti nuorodą tik į vieną gamintoją (ir tikrai ne patį geriausią) yra visiška neteisybė. Mantas
Tvarkoj, ištrinsiu ir tą nuorodą. Velomobiliu nevažiavau ir nesiruošiu. Toje asmeninėje svetainėje pateikta informacija nepasirašyta tikru parašu, aš lygiai taip pat galiu įdėti į savo svetainę straipsnį apie Saulės sukimąsi apie Žemę ir tas straipsnis būtų nevatai pasirašytas kurio nors gerbiamo astronomo. Taigi, turi būti teikiami tik patikimi šaltiniai. O trinu tik informaciją, kuri neatitinka taisyklių (pvz tekste dedamos išorinės nuorodos, rašomas POV ir t.t.). knutux 13:25, 2007 rugsėjo 26 (EEST)
Panašu, kad kažkas nusikalba ir nusidirba :( Nuo kada į wikipedia tegalima dėti tik tokią informaciją, kuri pasirašyta tikru parašu ? Jei taip, tai gal reik išmesti didžiumą wikipedijos straipsnių ? Beje, sakinys "1975-1990 m. doc. dr. V. Dovydėnas propagavo velomobilius, kurie turėję pradėti naują, ne tik dviračių erą, bet ir iš miestų išstumti automobilius." taip pat neturi jokių įrodymų, pasirašytų tikru parašu, gal apskritai reik išmesti straipsnį apie velomobilį, paskui apie dviratį, paskui apie ratą ir t.t. ?
Šiaip nereikia nukreipinėti kalbos - apie parašą užsiminta tik norint pabrėžti, jog Vikipedijoje galima naudoti tik patikimus šaltinius, o asmeninė kieno nors svetainė tikrai daugeliu atveju nėra patikima. Minėtam sakiniui tikrai reikėtų šaltinio bei sukonkretinimo, bet čia jau kita tema. knutux 07:13, 2007 rugsėjo 27 (EEST)