Aptarimas:Ubuntu

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Templeite parašyta Ubuntu Linux, o straipnis vadinasi Ubuntu. Galbūt jį reikėtų pervadinti į Ubuntu Linux? Obsrv 03:55, 21 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Šiaip tai oficialioje ubuntu svetainėje visur eina tik vienas Ubuntu (be Linux), tai manau, čia ir yra tikrasis pavadinimas. extate 19:44, 12 Birželio 2006 (EEST)

Beje įdėjau Programos informacijos templeitą. Kažkaip nekaip atrodo kaikurios eilutės. Manau reikėtu sukurti naują templeitą skirta Operacinėms sistemoms. Beto atsiprašau dėl Angliškos nuotraukos. Artimiausiu laiku pasistengsiu nufotografuoti UbuntuLinux su lietuvišku interfeisu. Obsrv 04:10, 21 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Pridedu lietuvišką screenšotą, praktiškai šviežia instaliacija (šiaip vartoju gentoo:)), tik patvarkiau šriftus ir šiaip smulkmenas, suinstaliavau epiphany.Vytas 11:29, 21 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Kaip suprantu teisingas pavadinimas yra Ubuntu Linux ar UbuntuLinux, tačiau dažniausiai vartojama tiesig Ubuntu. Pagal principą, kad pavadinime naudojamas dažniausiai pasitaikantis vardas ir šis straipsnis vadinamas tiesiog Ubuntu. turbūt reikėtų padaryti redirect'us? Būtų gerai, jei Obsrv pabandytum padaryti nauja templeita distribucijoms. Dirgela 11:48, 21 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Dirgela, padariau templeitą. Štai: http://lt.wikipedia.org/wiki/Template:OS_informacija Reikia dabar jį sudeliot prie operacinių sistemų :) 217.77.18.149 20:43, 26 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Beje, norėčiau atkreipti dėmesį. Kolegos obsrv rašytame straipsnio papildyme, sukurta labai daug naujų nuorodų į galimus straipsnius. Ar tikrai reikia straipsnio lietuviškai apie pvz. Canonical Ltd? Mano nuomone, nereikia netgi KUbuntu. Užtenka, kad tai paminėta viename straipsnyje, vis tiek lietuviškos wikipedijos neišplėsime tiek kiek angliškos. Tuo labiau ir straipsnių apie linux smulkmenas nereikia daugiau, nei mūsų šalyje yra linuxistų;-) Vytas 20:37, 23 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Naujasis Ubuntu logotipas viršuje dėl aliasinimo/kreivo antialiasinimo ar šiaip pan. problemų atrodo kaip apgraužtas, tikrai galima geriau --Vytas 15:12, 17 Gruodžio 2005 (EET)

Ubuntu pagrindu yra daromos kitos distribucijos - gal reiktų tai paminėti ?[redaguoti vikitekstą]

Jau daugiau nei metus laiko Ubuntu pagrindu yra daromos kitos distribucijos, pvz MEPIS, Guadalinex, Ubuntu lite, Gnoppix bei Baltix - gal reiktų tai paminėti ?


Pagrindinis paveiksliukas[redaguoti vikitekstą]

Reikėtų idėti naujesnį paveiksliuką iš Ubuntu Dapper Drake, su gražiais apvalintais langais :)

Gnu/Linux licencijos[redaguoti vikitekstą]

Senai norejau tą temą iškelti. Tai gi kodėl prie distribiucijos licencijos parašyta GPL? Juk ubunt'e yra ne vien GPL programos, o daugybe ir kitų, tokių kurios naudoja ne GPL bet OSI suderintos licencijos, kaip pvz. MPL (Mozilla Firefox, Thunderbird), BSD(Openssh), Apache ir tt. ir visos jos yra nesuderinamos prie GPL. Čia yra angliškas ubuntu variantas: http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_%28Linux_distribution%29 kur viskas tvarkingai parašyta. Čia liečia ne tik Ubuntu, lietuviškoj wiki tos pačios klaidos.

Updated: vienintelis teisingas atvejis yra su OpenBSD: http://lt.wikipedia.org/wiki/Openbsd ten parašyta kad licencija BSD, čia tvarkoj, nes kiek žinau OpenBSD kurejai bando padaryt BSD-only distribucija, be jokio GPL.