Aptarimas:Tikimybė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ūkinės veiklos aplinkybėmis tikimybės apskritai niekas neskaičiuoja. Kaip tu pavyzdžiui apskaičiuosi, ar padarysi avariją girtas ar ne? Norit apskaičiuoti, reiktų imti domėn tiek faktorių, kiek paprasčiausiai neįmanoma aprėpti, todėl tai yra ne apskaičiavimas, o tik kažkas panašaus į "labiau tikėtina, kad atsitiks", "beveik tikrai atsitiks" ar "turbūt neatsitiks" - ne visai matematiniai dydžiai, are they? --Nomad 10:40, 2006 Spalio 23 (EEST)

Sutinku kad kažkas ten tikrai ne taip. Aš tikrai savęs nelaikau tikimybių teorijos neišmanėliu, tačiau sakiniai "Žmonės paprastai apskaičiuoja tikimybę santykinio dažnumo pagrindu, kurio įvykis įvyko praeityje tam tikromis aplinkybėmis, ir apibendrina iš savo patirties. Tačiau apskaičiuojant tikimybę ūkinės veiklos aplinkybėmis, gali visai nebūti arba būti tik keletas ankstesnių patyrimų, kurie gali būti panaudoti santykiniam vykstančio įvykio dažnumui matuoti." man atrodo visiškai painūs ir gal būt netgi mestini. knutux 10:48, 2006 Spalio 23 (EEST)


įdėjau iš Stanford enciklopedijos citatą apie logines tikimybes, tai yra visai matematiniai dydžiai - administratoriams patarčiau konsultuotis su specialistais, o nerodyti savo diletantiškumą. Sakinys su ūkine veikla nėra itin tikęs iš tiesų, tačiau jis būtent atspindi situaciją, kai naudojama loginė tikimybė (pvz. diversijos prieš Lietuvos avialinijas tikėtinumo nustatymui 2007 metais) - Orbit